Etiketler

5 Aralık 2012 Çarşamba

Bedri Usta



Bir arkadaşımın değimi ile ‘hadi yürü kuyruk yağı vaktimiz geldi ‘diye neredeyse 2 haftada bir uğradığımız bir mekan haline geldi Bedri Usta, tabii bu sıklık kış aylarına özel. Yazında neredeyse ayda bir gitmedik desem yalan olur.

Lahmacunun en kıtırı burada. Eskiden Caddebostan’da sokak arasında bulunan Sahan yapardı Bağdat caddesinin en iyi lahmacununu ama son zamanlarda Bedri Usta’dan iyisi yok.
Kuzu kıymasından bol soğanlı ve kıtır kıtır bu lezzet sipariş vermesenizde başlangıçlar arasında servis ediliyor. Şimdi birde menüye yeni eklenen adana lahmacun var, oda denemeye değer. Masaya oturduğunuzda mezeler genellikle fix geliyor. Turşu, babaganuş, fıstıklı tahin, nar ekşili ot tabağı, süzme yoğurtlu cacık, karışık narlı salata, sumaklı soğan, tereyağlı tulum peyniri ve tabiki şişko pideler. Gavurdağ salatası da geliyor ama bence cevizsiz olmaz, garsondan ceviz ilave etmesini rica etmenizi tavsiye ederim. Çiğ köfteden bahsetmeye gerek yok sanırım, oda sormadan geliyor. Ana yemek olarak terbiyeli Bedri Usta şiş neredeyse 1,5 kişilik, 2 kişi gidiyor iseniz o kadar mezeden sonra bence 1 porsiyon yeterli oluyor. Aaa kırk yılın başı kebapçıya geldik, şöyle kebaba doyalım diye ısrar ederseniz farklı birçok şeçenek var et için, ama benim favorim Bedri Usta Şiş. Adana Kebap sevenlerdenseniz tadına bakmadan çıkmayın oradan:)

Tatlılar müesseseden yeseniz de yemeseniz de sofranızdan almıyorlar, dondurmalı irmik ve fıstıklı kadayıf afiyetle yenir derim ben, iş çığırından çıktı nede olsa bir kere.  Şarap yerine rakı tercih etmenizi öneririm. 35’lik rakı ve tüm bu leziz sofranın 2 kişilik maliyeti 120-140 TL civarı, şarap içerseniz fiyat biraz yükseliyor.  İşletmenin başarı sırrı bence Bedri Usta’nın tüm misafirlerini aynı güler yüzlülük ile karşılaması. Maç günleri bahçe kısmı normalden biraz daha fazla duman altı oluyor. Hafta sonu rezervasyon gerekiyor.

Bu arada unutmadan, evlere servis var. Çiftehavuzlar sahilde sadece döner üzerine ve yine Bağdat caddesi üzerinde lahmacun ve döner keyfini fast food olarak tadabileceğiniz iki ayrı şubesi de mevcut.

Adres: Cemil Topuzlu Caddesi No:43/C. Çiftehavuzlar – İstanbul
 Tel: 0216- 358 2040

www.adanakebapcisibedriusta.com.tr

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...