Etiketler

27 Aralık 2012 Perşembe

"21 Aralık 2012"

21 Aralık 2012 Haber Başlıkları:
“Kar Kıyamet” – Hürriyet & Sabah Gazetesi
“Karla Gelen Kıyamet” – Haber Türk Gazetesi
“Bu Rezalet Kıyamet Gelse de Aşılmaz” – Vatan Gazetesi
“Şirince’de Mali Kıyamet” – Posta Gazetesi
“Herşey Buraya Kadarmış” – Radikal Gazetesi
22 Aralık 2012 Haber Başlıkları:
“İyimserliği elden bırakmayalım, hiç olmazsa cehennemde ısınmak için yakıt parası yok!”– Hürrüyet  Gazetesi (Ertuğrul Özkök)

“Biz Öldük!” – Sabah Gazetesi
“Kıyamete Fit Girin” – Posta Gazetesi
“Yeni dosyayı açıyoruz: Yeşil itiraf ediyor. Aslında kıyametten Susurluk çetesi sorumlu” – Radikal Gazetesi

“Şok! Kandırıldık, Şeytan aslında iyiymiş” – Star Gazatesi

Sizlere sadece çok satan gazetelerin  21 Aralık Kıyamet Günü ve ertesi gün için yayınladıkları başlıkları aktarıyorum.
Ben 21 Aralık için tarafsız olan gruptaydım. Gelirse gelsin, son günümüz bügun ise öyle olsun deyip yaşadığım herşey için şükrettim sadece. İnananlara gelirsek ki bunların başında yakın aile fertlerimden bazıları da var, bana “bütün gün televizyon izlesen sende biraz olsun acaba demeye başlarsın” diye bir de beni kendi saflarına çekmeye çalıştılar birkaç gün öncesinde. Sularımızı, mumlarımızı hazır ettik hattaJ Baya bir bekliyoruz “Karanlık Günleri”.  Medayada hergün farklı haberler;  Şirince’ye giden ünlüler, kopacak kıyamete dair varsayımlar vs, o kadar çok kafamızı oyaladılar ki son 10 günün haberlerini ve asıl önemli olaylarını sorsanız kimse Kıyamet harici birşey hatırlayamaz duruma geldi. Dünya basınında takip ettiğim kadarıyla haberler bu kadar şiddetli değildi. Bizde ise baya bomba haber etkisi yarattı.
Allah aşkına sorarım size Şirince’dekiler ya da Fransa’nın Bugarach köyündekiler kurtulunca ne olucaktı, tüm dünyayı mı kurtaracaklardı?. Gidenler nasıl bir inançla ya da neyi ümid ederek gittiler, uzunca bir zaman bunu düşündüm bu hafta. Herkesin kendine göre farklı bir açıklaması var.  Sonunda öyle ya da böyle bugün hala sağlıklı bir şekilde hayattayız. Belki de Mayaların bize vermek istediği mesaj dünyayı tekrardan yaşanılır bir yer haline getirmemizdi.
Uğraşıyoruz didiniyoruz ama insanlar olarak hala dünyanın sonunu getiremedik ama her geçen gün daha da yaşanmaz hale getirmek için elimizden geleni yapıyoruz.  Şavaşlar, katliamlar, tecavüz, kızların küçük yaşta satılması, şehitlerimiz ve daha binlercesi.
Yaşadığımız gezeni yaşanır hale getirmek bizim elimizde, kötülüklere son vermek de.  Belki Kıyamet Gününden çıkarılabilecek en güzel mesaj budur.
Leman'dan duruma uygun süper bir karikatür:)

Madem yaşıyoruz ve taaa M.Ö ortaya atılan tezler, hesaplamalar  bile bu dünyayı tersine çevirmeye yetmedi o zaman Fransızların dediği gibi “Carpe diem” (Günü Yakalayın). Hergün bir öncekinden daha değerli.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...