Etiketler

4 Aralık 2012 Salı

Münferit - Modern Meyhane

Mekan Taksim Galatasaray’da Fransız sokağının bitimde İtalyan konsolosluğuna inen  ara sokakda yer alıyor. Loş ve taş duvarlarla çevrili modern bir Türk meyhanesi olarak gözünüzde canlandırabilirsiniz. Münferit  aynı zamanda bar ve hatta gece 11:00’den sonra da hafif bir club havasına bürünüyor.  Gece 01:00’den sonra içerde ve dışarda iğne atsanız yere düşmeyecek bir kalabalık hakim. Pazartesi’den Perşembe’ye  10:00 – 01:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Cuma, Cumartesileri ise 10:00dan gece 03:00’e kadar hizmetinizde. Yemekten sonra barda takılın derim. Özellikle farklı koktelylleri denemeye değer, müziklerde sürekli duyup dinlediklerimizden  daha farklı. Kalabalık arkadaş grubu, kutlamalar ve çift olarak da gitmek için uygun. İç ve dış mekan olarak zevkinize göre rezervasyon yaptırabilirsiniz. Yaş ortalamasi 25-45 yaş arası. Turistler tarafından da oldukça tercih ediliyor.
Başlangıç olarak porcini mantarı ve trüf peyniri ile sotelenmiş kağıtta beyaz peynir, közlenmiş tahinli patlıcan, naneli fava, cerkez tavuğu rakının yanında iyi gidebilecek mezeler arasında. Masanıza servis edilen ançüezli tereyağ ve kızarmış köy ekmekleri ile mezeler çok daha keyifli hale geliyor. Kağıttaki peynirin hakkını vermişler, ikinci kere sipariş vermek durumunda kalabilirsiniz.
Ara sıcak olarak meyhanelerin olmazsa olmazı sotelenmiş ekşili soğan ile sunulan ızgara ve ince kesilmiş dana ciğeri bir seçenek olabilir.
Ana yemeklerde ise klasik meyhane menüsünün biraz dşına çıkılmış. Kuzu etini deneyebilirsiniz. Tatlı yemeden masadan kalkmam diyenlerdenseniz çikolatalı lokma ya da hafif bir öneri derseniz de tahinli ve adaçaylı dondurma denenebilir.
Münferit  Beylerbeyi rakısını imal ediyor ama illada Beylerbeyi rakısını için diye bir ısrar etmiyorlar. Rakı menüsü oldukça zengin zevkinize göre sevdiğiniz markayı sipariş etmeniz mümkün. Buarada şarap menüleri hiç fena sayılmaz ama bu mezelerin yakışanı rakı bence.
Adres: Firuzaga Mah. Yeni Carsi Caddesino:19 Beyoğlu
Tel: 00-90-212-252-5067
Modern Turkish Tavern - Münferit
Münferit is an A la carte restaurant & bar. Good place to hang out with friends. Delicious mezes you can taste with wine or Rakı (Turkish Traditional drink). Especially the passion fruit martini & cinnamon passion cocktail should be valued.  DJ sounds cool. Suitable for celebration, couple, group, meet for a drink, bar to hang out. It is a trendy & stylish place. You can go there with jeans and nice sport shoes. It won’t be easy to hang out with hills at the outside area.
Starter: selection of mezes; feta cheese is served baked in paper with porcini mushrooms and truffle oil. Eggplant with tahini, mashed broad beans with mint, sliced shrimp. Anchovy butter served with roasted rustik bread. Main course: Lamp is sugested. Dessert: Homemade ice cream in flavors like tahini and sage or small donuts full of chocolate also recommended. 
Valet parking, outside sitting is available. Reservation is a need if you would like to go there on the weekends. Try to book your table 1 week in advance. Outside sitting is preferable for smokers. 
Mon-Thur: 10:00 AM - 1:00 AM , Fri-Sat:10:0 AM–3:00 AM Sun: closed

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...