Etiketler

26 Aralık 2012 Çarşamba

Mutlu Yıllar


                        
                                         


Yeşil, Kırmızı, Beyaz ve Sarı desem size ne ifade eder? Bu renkler bir araya geldiklerinde size ne hatırlatır?
Yeni yıl denildiğinde ilk aklıma gelen 4’lü bu renkler oluyor, sonrasında Noel Baba, geyikler, çam ağacı, süsler, mumlar, çanlar harika bir görsel şölen. Yılbaşı gecesinden çok tüm caddelerin, hatta evlerin farklı renklere bürünmesi, insanların sokakta küçük de olsa birbirini mutlu etmek için hediyeler alması benim en keyif aldığım zaman.
Her Aralık ayında içimden tonlarca şey geçiyor; bir heyecan, bir kıpırtı gelecek seneye dair yeni umutlar. Çocuklar gibi içim içime sığmıyor. Hiç üşenmeden her sene o ağacı aynı keyifle süslemek, sonrasında ışıklarını yakıp karşısına geçip oturmak, belkide hayaller kurmak. Bir çocuğun dünyanın tüm kötülüklerinden, zor günlerinden habersiz kurduğu tertemiz kar saflığında hayaller ve umutlar.
Bazen diyorum kendimi Nişantasına atsam, ışıklar altında yürüsem, renkli sokakların tadını çıkarıp akşam bir kafede oturup kahvemi yudumlasam, bazen ise dağda doya doya kayıp, beyazın ve özgürlüğün keyfini çıkarsam sonrasında şömine başındaki ağacın altında şarabımı yudumlasam, bazen de bir uçağa atlayıp Paris’de olsam, Champs Elysees’e deki mağazaların önünde saatlerce durup vitrinlere baksam, özellikle oyuncak mağazalarının önünde bir ileri bir geri haraket eden noel babaların gerçek olmadığını bile bile elini uzatıp bana “Merhaba” diyeceğini hayal etsem. Tüm bunlar benim için yılbaşını keyifli hale getiren düşünceler.
Renkli kurabiyeler, çubuk tarçın kokusu, noel müzükleri ve çam ağacı... Ocak doğumlu olsamda kış ve sonbaharı sevmeyen bir insan olarak Aralık ayında içimde hisettiğim heyecan bana hep neşe veriyor.
En sevdiğim özlü sözlerden biri: “Drop the last year into the silent limbo of the past. Let it go and welcome the new year with new hopes and excitement”
Bir önceki yıl ve yaşananlar geçmişte kaldı artık yepyeni umutlarla önümüze bakma zamanı. Geçen sene sahip olduğunuz tüm güzelliklere ve mutluluklara dört elle sarılın  ve sahip çıkın. Sizi mutsuz ve huzursuz eden herşeyden ise bir bir vazgeçin. Unutmayın her yenı yıl bize istediğimiz dilekleri gerçekleştirmek için fırsat. Hayallarinizden asla vazgeçmeyin ve peşinden koşun. Dünyanın neresinde olursanız olun yeni senenin tadını çıkarın ve hiçbirşeyi ertelemeyin...
2013’ün çam ağacı kadar renkli ve neşeli, kar taneleri kadar beyaz ve huzur dolu geçmesini dilerim.
                                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...