Etiketler

1 Mart 2013 Cuma

Mutlu Olmak İsteyen Adam "Laurent Gounelle"



Bali’de tatil yaparken bir bilge ile tanışarak tüm hayatınızın gidişatını olumlu yönde değiştirmeye ne dersiniz? Altın anahtar sanki onun ellerindeymiş gibi tüm önerdiklerini uygulayarak bir maceraya atılmak ve düşlediğiniz hayata adım adım yaklaşmak...


Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer kitabının yazarından bir kişisel gelişim kitabı daha. Altı çizilecek bazı cümleler olduğu su götürmez bir gerçek ama ilk önce bu kitabı okumuş olsaydım Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer gibi sürükleyici bir romanı okuma şansını kaçırabilirdim. Bilmem yeterince üstü kapalı ifade edebildim mi kitapla ilgili hislerimi:) Yine de hoşuma giden bazı cümlelerin altını çizdim ve sizinle de paylaşmak istiyorum.


“Unutmayın ki inanılan şey gerçekliğimiz haline gelir.”


“İnançlarımız bizi gerçeği filtrelemeye, yani gördüklerimizi, işittiklerimizi ve hissettiklerimizi filtrelemeye yöneltir”


“Farkına varmadan herkes kendi gerçekliğini yaratıyor, ki bu da aslında herkesin kendi inançlarının meyvesi”


“İnsanlar kendi inançlarının kurbanı”


“Siz kendi yazgınızın hakimisiniz”


“Yalan söylemek zaten başlı başına kötüdür. Kişinin kendi içinde biriken bir enerji üretmesine benzer”


“Eğer hiçbirşeyden vazgeçemezseniz, seçmekten kaçınırsınız. Seçmekten kaçındığınızda, istediğiniz hayatı yaşamaktan kaçınmış olursunuz”


 “İnsanların yaşamlarında karşılaştıkları çoğu sorunun çözümünün sevgi olduğuna inanıyorum”


“Değerlerimizi ihlal eden eylemler gerçekleştirdiğimizde insan olarak gelişim gösteremeyiz, basitçe sağlıklı bile kalamayız”


 “Kimi zaman küçücük kararların yaşamımızın üzerinde inanılmaz sonuçları olur”


“Senin ne yapıp neyi yapamayacağını kimsenin söylemesine izin verme. Hayatını seçecek ve yaşayacak olan sensin”


Benim için en vurgulayıcı sözlerden biri sonuncusu. Evet belirli bir yaşa kadar evde ailelerimiz, okulda öğretmenlerimiz, hatta işte patronlarımız bize ne yapmamız gerektiğini söyler dururlar ve altı çizili kurallar çerçevesinde yaşamamız beklenir genelde. İnsanlar hayatlarımıza müdahele ettikleri sürece de kendi kararlarımızı vermemiz ve doğrularımızı bulmamız her seferinde daha da zorlaşır. Kendi isteklerimizden  ve hayata bakış açımızdan uzaklaşırız, işte kayboluş da orada başlar. Hiç değilse belirli bir yaşa geldikten ve hayata karşı biraz tecrübelendikten sonra kendimizle zaman geçirip gerçekten ne istediğimizi ve ne beklediğimizi düşünürsek geriye sadece uygulamak kalır. Tabii yukarda yazılı birçok sözde bahsettiği gibi olumlu düşüncelerle yön vermeliyiz hayat çizgimize.

Bazen bir bilge bazen de sadece kendi iç sesimiz bizi altın anahtara ulaştırır. Sonsuz mutluluğa ve yaşam boyu tatmine...

3 yorum:

  1. Thanκs fοr the good wrіteup.
    It in fact useԁ to be a entегtainment account it.
    Glancе comρlісаtеԁ to far deliverеd agreeаblе from
    you! Hoωeѵer, how can we κеeр up
    a cοгrespοndence?

    my sіtе: asker oyunları

    YanıtlaSil
  2. Hi thеre! Someone in my Facebοok group shaгed this websіte wіth us sо I came tο check it
    out. I'm definitely loving the information. I'm book-marking anԁ will be tweeting this to my folloωеrs!

    Exceptional blog and fantastіc style anԁ design.


    Also visit mу web-sitе; melek oyunları

    YanıtlaSil
  3. I loved as much as yοu'll receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this increase.

    Also visit my blog; bedava oyunlar

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...