Etiketler

5 Mart 2013 Salı

Salomanje



Bu Salomanje ziyareti bence unutulmaz!!!

5 kız Nişantaşında buluşup güzel bir gün geçirelim dedik. Evden çıkarken günlük güneşlik olan havanın Nişantaşına adım atmamızla durmayan yağmur seline dönüşmesini hiç beklemiyorduk açıkcası. Önce biraz Cities’de oyalandık ama baktık olacak gibi değil Atiye sokaktaki Salomanje'ye gidip oturduk. Oturuş o oturuş öğlen 1 gibi oturduğumuz cafe’den kalktığımızda saat 21:00’e geliyordu sanırım. Ne zaman biraz azaldı sanki yağış, hadi kalkalım desek bize inat daha da hızlandı.
Ee hal böyle olunca menüde ne var ne yok denedik sanırım. Önce kadeh şaraplarımızın yanında servis edilen erik turşusu ile başlamak istiyorum. Mayhoş mayhoş ne de güzel yeniliyor anlatamam. Ardından başlangıçlar içerisindeki peynir tabağı, mücver, pazı dolması ve çıtır tavuk'u tercih ettik. Öğlen yemeğini atıştırmalıklarla geçiştirip akşam başka bir yere gitmekti planımız.
Arada çayımızı, kahvemizi, hatta belki üçüncü posta çaylarımızı da içtik. Masaya rastladığımız tüm arkadaşlarımızın uğraması günümüzü daha da  şenlikli hale getirdi. Akşama doğru bizi hala aynı masada gören pes doğrusu demekten kendini alamadı. Çay saatini de atlattıktan sonra baktık olacak gibi değil bizim planlar yatar, dedik madem akşam yemeğimizi de burada yiyelim. Bu kez de ızgara somon, kekikli tavuk ızgara, fettucini al pesto ve biftek tercih ettik. Herkes ortadaki lezzetlerden tattı. Aklında özel olarak ne kaldı derseniz mücver, pazı dolması ve erik turşusu.

Böylece bir rekora imza atarak 8 saat aynı sandalyenin üzerinde hoş sohbetle dolu unutulmaz bir gün geçirmiş olduk. Şimdi ne zaman biri bana Salomanje dese aklıma hep o  geçirdiğimiz deli dolu bol yağmurlu gün gelecek. 

Atiye sokak No:4/2 Teşvikiye/Şişli
0212-327-3577


2 yorum:

  1. :)) çok keyifli olmuş, pek de merak ettim, en kısa zamanda nişantaşlı arkadaşlarıma duyurayım :)

    YanıtlaSil
  2. duyuralim hatta onlara bizde katılırız bakarsin:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...