Etiketler

25 Mart 2013 Pazartesi

Mykanos



Eğlence, parti ve sürekli hareket. Hepsini aynı yerde bulabileceğiniz bir ada mı arıyorsunuz? 
Doğru adres Mykanos...

 Yunan adaları içinde en çılgın eğlenceye sahip olan Mykanos en az bir kere görülmeye değer. Istanbul’dan Atlas Jet’in uçuşu var. Bodrum’a gitmek yerine aynı süre içinde Mykanos’a ulaşabilirsiniz. Uçakla gitmem derseniz de Bodrum’dan Kos’a Kos’dan Santorini'ye oradan da Mykanos’a geçmek mümkün. Feribot programı her yıl değiştiği için farklı rotalardan ve adalardan da ulaşım mümkün. Ben genelde http://www.ferries.gr/sitesinden bilet almayı tercih ediyorum. Yaz dönemi feribot programı Nisan ayı başında belli oluyor. Feribot içerisindeki oturma alanları  bizim İstanbul Bandırma feribotu mantığında. Sadece bazı adalar arası mesafeler uzun olabileceği için yataklı kabinler ve teras alanında oturma imkanı da var. Tercihinize ve bütçenize uygun olarak seçim yapabilirsiniz.




Mykanos uçaktan bakıldığında kurak görülsede adanın olayı bence tamamen eğlence. İnanın Yunanlılar pazarlama konusunda o kadar başarılı ki bu ufacık adayı bile harika bir parti alanına çevirmişler. Merkeze geldiğinizde beyaz badanalı ara sokakları, mavi pencereleri gördüğünüzde etkilenmemeniz mümkün değil. Kata Milli diye adlandırılan yel değirmenlerinin bulunduğu bölge manzarası ise tam fotoğraflık, hele de güneş batarken.

Mayıs-Eylül arası adanın en yoğun olduğu dönem. Zaten denize gireyim dinleneyim öyle merkezde oturup güneşi batırayım hayali ile gidilecek bir ada değil. Mykanos tatili planlamadan önce 3 gün boyunca erkenden yatıp uyku ve enerji depolayarak, 1 hatta 2 hafta alkole ara verildikten sonra gidilesi bir ada. Kendinizi en dingin plajında bile elinizde bir kadehle parti halinde bulabilirsiniz. Adadaki enerji o kadar yüksek ki inanın insanın aklına uyku gelmiyor bile. Plajlar Çeşme’deki gibi 1’den sonra yavaş yavaş dolmaya başlıyor. Genelde en erken yatış saati sabaha karşı 4 civarı olduğundan güne başlangıçta öğleden sonrayı buluyor.

Plajlar adanın etrafına yayılmış durumda, neredeyse her biri farklı bir bölgede. En akıllıcası araba kiralamak aslında, hele ki grubunuzun içerisinde içmeyip araba kullanan bir arkdaşınız varsa tatil boyu kral insan. Akşamüstü 6 civarında plajda parti başlıyor, herkes masaların üzerinde cılgınca eğleniyor. Daha çok gay’lerin tercih ettiği bir ada olmasından dolayı mı bilmiyorum ama kimse kimsenin umranda değil, insanların tek düşündüğü deşarj olmak ve kafa dağıtmak. Plajlar içinde en meşur olanı Psarou Beach. Namos restaurant bu plajın içinde yer alıyor. İnce ve dar bir plaj olmasına rağmen herkes bir saaten sonra üst üste eğleniyor. Paradise, Kalo Livadi, Agrari, Elia, Kahlua diğer gidilebilecek plajlar arasında. Bir de Super Paradise beach var orası daha çok çıplaklar plajı. Bol bol çıplak ya da farklı mayo tercihli erkekler görebilirsiniz. Bu plajlar arasında en sakin olanı adanın en sonunda bulunan Elia idi sanırım. 

Restaurant ve bar seçeneklerinin çoğu merkezde toplandığından konaklama için doğru adresin yine merkez olduğunu düşünüyorum. Arabanızı yeldeğirmenlerinin hemen arkasında bulunan büyük otopark alanına park etme şansınız var. Bu arada araba kiralarsanız bütün adayı dolaşıp bitirmeniz tüm müzeler vs dahil yarım gününüzü almıyor. Merkezdeki Belverede Villas konaklamak için iyi bir tercih olabilir.
 
Gelelim nerede yenilir içilir ve eğlenilir kısmına. Ama tüm bu aktivitelerden önce kokteyl eşliğinde güneşi batırmak gerekir. Merkezde Caprise 5 kişilik bir teras alanı, erkenden giderseniz belki yer bulabilirsiniz. Farklı seçenek olarak Kastro , Aqua Taverna, Semeli, Gallerakide keyifle gün batımı seyredilecek yerler arasında. Merkezde ara sokaklar farklı restaurant seçenekleri ile dolu. Deniz ürünleri ve uzonun tadını çıkartmak için birebir, hem de Çeşme ve Bodrum’da yiyeceğiniz yemeğin yarı fiyatına. Sea Satin restaurant kaliteli ve güzel bir manzaraya sahip fakat diğerlerine göre biraz daha tuzlu olabilir. 

Yemeğin ardından hiç gece çıkasım yok diyenlerin bile kendini alamadığı barlar sokağında mutlaka bir yürüyüş yapın. Dar sokaklar içinde yer alan barların çoğu iyi müzik yapıyor. Gecenin belli bir saatinden sonra alkolünde etkisiyle farklı görüntülere rast gelebilirsiniz uyarmadı demeyin. Yine de eğlencenize engel oluşturabilecek hiçbir ortam yok. Herkes kendi halinde ve tercihi ile eğlencesine devam ediyor. İlla dragqueen show seyredeyim derseniz Pierros’a bir göz atın derim. Yook ben okadar bar dolaştım hala dans edesim var derseniz de sabahın ilk ışıklarına kadar  açık olan Cavo Paradiso ya da Space'e uğrayabilirsiniz.

Buarada araba kiralamayıp her yere taksiyle giderim demek de mümkün ama adada toplam 20-25 civarı taksi var. Çok da mantıklı olmuyor. Merkezde konaklayıp akşamlarıda orada takılacaksanız gündüz plaja otobülerle gitme imkanınız da var.


Adaya geldik, yedik içtik eğlendik ama hiç tarih göremedik diyenler olabilir. Ege Denizcilik müzesi, Mykanos arkeoloji müzesi, Tarım ve Folklor müzeleri mevcut, merak edenlere duyurulur. Ana Mera kasabasında ise Tourliani Manastrı var. Dediğim gibi araba kiralarsanız her yeri yarım günde dolaşabiliyorsunuz.

Adaya çift olarak gitmek yerine kalabalık arkadaş grupları ile gitmek daha eğlenceli olabilir. 


Bu yaz Bodrum ve Çeşme'den farklı biryerde partilemek isteyenlerin tercihi Mykanos olabilir mi ne dersiniz?









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...