Etiketler

5 Mart 2013 Salı

Köşebaşı Kebap


İlk keşif Levent Çamlık sokaktaki Köşebaşı ve ardından yıllar içinde şubelerinin sayısını arttıran başarılı kebap işletmesi. 
Takdir ettiğim yönü hangi şubesine giderseniz gidin aynı lezzeti yakalayabiliyor olmanız. Türkiye’deki damak zevkini dünyaya da taşıdıkları için onlarla gurur duyuyorum diyebilirim. Atina, Sao Paulo, Bahrain, Dubai, Amsterdam, Abu Dhabi atladığım ülkeler olabilir ama Türk kebap lezzetini ve kültürümüzü yurtdışında yayıyor ve tanıtıyor olmaları gerçekten takdir edilesi. Anadolu yakasında oturduğum için genellikle Dalyan’da köşkün içindeki restaurant idi tercihim.

2010 yılında Göztepe’ye açtıkları şubeleri ile daha da yakınıma gelmiş olmaları beni memnun etmedi değil. Özellikle bahar ve yaz aylarında bahçe kısmı çok keyifli. Yazın kebap yenmez ağar olur diyenlere inat kocaman bahçenin içinde keyifli lezzetleri ile konuklarını ağarlamaya devam ediyorlar. Söylenecek okadar çok meze var ki asla kebap yemem diyenler için bile farklı bir adres olabilir. İnanın o bahçe neredeyse her akşam dolu.

Bugüne kadar farklı ödüller almış restaurant’ın Zagat listesinde Dünyanın iyi restaurantları arasına girmişliği de var. Özellikle patlıcanlı kebabı ve kuşbaşından yapılan Ali Nazik’ini severek yiyorum. Kepekli balon ekmekleride sizi kebapçı hissinden baya uzalaştırıyor. Yerken suçluluk hisettmeden bir güzel tulum peyniri ve gavurdağ karışımını pidenize yerleştirerek ağzınıza layık bir tat yaratmak mümkün oluyor. Hatta biraz toros mezesinden de eklenebilir.

Şubelerin eve servisi de mevcut ama ben yine de keyifli meze ve kababın tadını rakı ile birlikte gidip yerinde yemeği tercih edenler arasındayım. İstanbul’da herkese yakın bir Köşebaşı olduğuna eminim. Kahve sunumları da çok otantik, mutlaka yemeğinizin ardından zevkinize göre bir kahve ikramı rica edin.

Istanbul’daki en iyi kebapçı olduğunu savunmuyorum ama kaliteli kebap için uygun bir adres. 

http://www.kosebasi.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...