İlk keşif Levent Çamlık sokaktaki Köşebaşı ve ardından yıllar
içinde şubelerinin sayısını arttıran başarılı kebap işletmesi.
Takdir ettiğim
yönü hangi şubesine giderseniz gidin aynı lezzeti yakalayabiliyor olmanız. Türkiye’deki
damak zevkini dünyaya da taşıdıkları için onlarla gurur duyuyorum diyebilirim.
Atina, Sao Paulo, Bahrain, Dubai, Amsterdam, Abu Dhabi atladığım ülkeler
olabilir ama Türk kebap lezzetini ve kültürümüzü yurtdışında yayıyor ve tanıtıyor
olmaları gerçekten takdir edilesi. Anadolu yakasında oturduğum için genellikle
Dalyan’da köşkün içindeki restaurant idi tercihim.
2010 yılında Göztepe’ye açtıkları şubeleri ile daha da yakınıma
gelmiş olmaları beni memnun etmedi değil. Özellikle bahar ve yaz aylarında bahçe kısmı çok keyifli. Yazın kebap yenmez ağar olur
diyenlere inat kocaman bahçenin içinde keyifli lezzetleri ile konuklarını
ağarlamaya devam ediyorlar. Söylenecek okadar çok meze var ki asla kebap yemem
diyenler için bile farklı bir adres olabilir. İnanın o bahçe neredeyse her
akşam dolu.
Bugüne kadar farklı ödüller almış restaurant’ın Zagat listesinde
Dünyanın iyi restaurantları arasına girmişliği de var. Özellikle patlıcanlı
kebabı ve kuşbaşından yapılan Ali Nazik’ini severek yiyorum. Kepekli balon
ekmekleride sizi kebapçı hissinden baya uzalaştırıyor. Yerken suçluluk
hisettmeden bir güzel tulum peyniri ve gavurdağ karışımını pidenize
yerleştirerek ağzınıza layık bir tat yaratmak mümkün oluyor. Hatta biraz toros
mezesinden de eklenebilir.
Şubelerin eve servisi de mevcut ama ben yine de keyifli meze ve
kababın tadını rakı ile birlikte gidip yerinde yemeği tercih edenler
arasındayım. İstanbul’da herkese yakın bir Köşebaşı olduğuna eminim. Kahve
sunumları da çok otantik, mutlaka yemeğinizin ardından zevkinize göre bir kahve ikramı
rica edin.
Istanbul’daki en iyi kebapçı olduğunu savunmuyorum ama kaliteli
kebap için uygun bir adres.
http://www.kosebasi.com.tr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder