Etiketler

22 Nisan 2014 Salı

Günaydın Et Lokantası

Kim ne derse desin adamlar et işini biliyor kardeşim. Çocukluğumda "Günaydın" denince hatırladığım ilk şey Bostancı vapur iskelesinin üst yolunda daracık bir sokaktaki ufak kasap dükkanıydı. Anneme et dedin mi adres hep aynıydı bizde. Hatta yazlığa bile giderken önceden sipariş verip buzluk tarzı birşey ile İstanbul'dan taşırdık mangalda pişireceğimiz etleri.

Yıllar içerisinde Günaydın gelişti büyüdü. Bildiğim kadarıyla ilk büyük kebapçıyı kasap dükkanının çok yakınlarında yine Bostancı'da açtı. Koskocaman bir mekandı, biraz fazla geniş ve samimiyetsiz gelmişti açıkçası mekan olarak, ama etler konusunda söylenecek söz yoktu açıkçası. Hatta Anadolu yakasında bulunan iş yerimize yurtdışından bir misafir geldiğinde en iyi et bu yakada Günaydın'da yenir düşüncesi ile oraya sık sık yolumuz düşerdi.

Dediğim gibi yıllar içerisinde Günaydın gelişti, değişti, modernleşti ve her kitleye hitap etmeye başladı. Şimdilerde 4 farklı dükkan konsepti ile karşımızda;
Köfte Döner
Kebap
Steak House
Burger House

Sadece Bağdat caddesi tarafında kaç tane Günaydın restaurant'i var artık sayamıyorum. Bildiklerim Bostancı'da steak house, Şakınbakkal ve Çatalçeşme cadde üstünde Köfte Döner, yine Şakınbakkal'da Burger House ve sahildeki Kebapçı dükkanı. Anadolu yakası Bağdat caddesinde oturduğum için bu mekanların hepsini ayrı ayrı deneme fırsatım oldu. Hangi şubesine gideceğime karar verirken, örneğin günlerden fast food yeme hakkımı kullandığım pazar ise burger house'unu tercih ediyorum. Ailecek şöyle uzun uzun oturup adalara karşı kebap yiyelim dersek sahildeki kebap restaurantını, haftaiçi ya da haftasonu evde yemek pişirmeme hakkımı kullanıyorsam da tercihim mutlaka  şaşkınbakkal cadde üzerinde bulunan Günaydın Köfte & Döner. En favori menüm de döner ya da terbiyeli şiş ve yanında yediğim gavurdağı salatası. Dediğim gibi o kadar çok şubesi var ki, neredeyse artık yeni açılan her AVM'nin içinde de yer alıyorlar. İstinye Park'da bulunan Steak House'u da konsept bir mekan olduğundan tavsiye edebilirim. Sizlerinde bu kadar seçenek arasından kendinize yakın bir Günaydın bulacağından eminim.

Bugün tesadüfen bir habere rastladım. Et bizim işimiz diye instagram'da hashtag açmışlar. Günümüzde para kazanmak istiyorsan ve sonuna kadar kalitene de güveniyorsan trendleri takip mutlaka internette de aktif olman gerekiyor. Et bizim işimiz" gibi oldukça kendine güvenen bir cümle kurmak, herkesin her türlü yorumu çekinmeden yapabileceği günümüz sosyal ortamında o kadar da kolay olmasa gerek.

Hala denemediyseniz size en yakın Günaydın'da en azından bir köfte ve bol cevizli gavurdağı yemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun....

Lokum

Gavurdağı salatası

Porsiyon döner

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...