Etiketler

9 Nisan 2014 Çarşamba

Balıkçı Adbullah



Tam havası geliyor boğazın. Haydi durmayın atın üzerinizdeki miskinliği, çekin içinize doya doya taze havayı. Dalga sesleri, vapurlar, gemiler, ışıl ışıl masmavi bir deniz, yalılar ve canım İstanbul manzaraları...

Bu ara bu güzelliğin tadını çıkarabileceğiniz yerleri yazmaya devam edeceğim. Geçenlerde Çengelköy’de bulunan  İsmail Ağa Kahvesinden bahsettim sizlere. İster işi /okulu kırıp gidin , ister doya doya haftasonu kahvaltının tadını çıkarın diye. Şimdi ise sıra geldi boğazda yine şahane bir yerden bahsetmeye. Bu kez sofranızda Saki, Sıla’nında son şarkısında dediği gibi “sen durma koy saki içicez”.

Aynen de böyle oldu, geçen haftasonu çok yakın arkadaşlarımızla gittik Çubuklu’daki Balıkçı Abdullah’a, onlar servis etti biz içtik doya doya. Güneşi batıralım diye erken koyulduk yola, Üsküdar sahilden Beylerbeyine bağlanarak mis gibi deniz havasını çeke çeke sahil boyu gittik arabayla. Balıkçı Abdullah tam Çubuklu 29 ile Hayal Kahvesi arasına konuşlanmış. Denizin dibinde oturduğunuz masalarda ayağınızı uzatsanız denize değecek neredeyse. Giderken hava güzel olmasına rağmen boğazın kenarına gelince serin olduğundan bu kez içerde oturduk, şöminenin tam önündeki masayı bize ayırmışlardı. Kışa veda ederken hem söminenin hem de boğazın tadını çıkardık doya doya. Özellikle içkinin yanında sigara keyfi yapmayı seven bir grup olduğumuzdan ara ara dışarda kurdukları o eskilerde kalan ev sobasının yanına attık kendimizi. Bir yandan boğazın rüzgarı bir yandan sıcacık soba ve üzerindeki çıtır çıtır kestaneler. Heralde bu senenin son kestanesini de burada yemiş olduk. İçerde lezziz balık, karides, ahtapot olsa da kestane dedin mi bir dururum çocukluğumdan beri, aklımı alan atıştırmalıklardan kendisi. Tıka basa dolu olsamda doyamam, hele soba ateşinde pişenini es geçmek delilik olur.

Rakının da, balığında keyfine varmak için birebir bir yer burası. Size çok iyi gelecek... Özellikle ahtapot ızgara ve soğanlı domates salatasını deneyin.

Ne diyorum biliyor musunuz uzun lafı kısası gidin buraya, güzel mekan. Yemekler güzel, manzara şahane, hizmet iyi. Fiyatlar hesaplı diyemem ama arada da kıyak geçmemiz  lazım şu ölümlü dünyada kendimize.

Bu arada bilen bilir, Balıkçı Abdullah yeni  bir işletme değil, Küçükyalı sahilde bulunan “Balıkçı” adlı mekanın boğaz şubesi burası. Haydi afiyetle...

Burunbahçe Ağaçlık Mesire Yeri No:A+B  Cubuklu/Beykoz/İstanbul
Tel: 216 4250721- 4136880
info@balikciapo.com






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...