Etiketler

6 Ocak 2014 Pazartesi

Kılıç Ali Paşa Hamamı

Yaz çoktan bitti, güneşli günler bizi ara sıra ziyaret edecek. Her gördüğümüzde içimizde yine aynı heyecan, o pozitif enerji anlık bile olsa kışın geldiğini, yağmurlu ve kasvetli havaların bizi sarıp sarmalayacağını unutacağız. Boşevrin şimdi yağmuru kasveti, mevsim değişikliğinde yapmayı en sevdiğim şey hamama gidip hem ölü derilerden kurtulmak hem de vücudumdaki enerji akışını değiştirmek. Keselenmenin vücüttaki enerjiyi değiştirdiğini ilk defa duyan olabilir, iddia etmiyorum bu sadece benim inancım zaten:)
Bu seneki hamam sefası, diğer yıllara nazaran daha da bir eğlenceli oldu çünkü bir arkadaşımın gelin hamamı için Karaköyde bulunan Kılıç Ali Paşa hamamına gittim. Şuana kadar İstanbul'da gittiğim en yeni, en temiz hamam diyebilirim. Lokasyon olarak ulaşımı kolay olduğundan oldukça fazla turisti de kendisine çekmiş durumda. Benim gibi sıcak, hamam, kese muabbettini sevenler için birebir. Fiyatı diğerlerine oranla tuzlu ama inanın elinizi sıcak sudan soğuk suya sokmuyorsunuz ve mekandan pırıl pırıl, adeta ışıltı saçarak ayrılıyorsunuz.

Kılıç Ali Paşa Hamamı, tophanedeki leventlere hizmet vermesi amacıyla "denizlerin fatihi" Kılıç Ali tarafından Mimar Sinan'a yaptırılmıştır. (Tarihi bilgi internet sitesinden alınmıştır)
Lezziz şerbetler ikram

Hamam Giriş Kapısı
Hamam Mağaza
Adres: Kemenkeş Karamustafa Paşa Mah. Hamam Sk. No:1 34425, İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...