Etiketler

28 Ocak 2014 Salı

1841 Tünel




Beyoğlu’nun en görkemli binalarından “Hıdivyal Han” veya “Hıdivyal Palas”  olarak anılan İstanbul’un ilk Avrupa görüntülerini taşıyan otelinin teras ve giriş katını şuan Ali Sayar & Gülsün Sami 1841 adıyla işletmekte. Adı binanın yapılış yılından esinlenerek konulmuş. 

Haftanın 7 günü açık olan mekanın alt katında Salı günleri canlı müzik Cuma ve Cumartesi günleri ise Ali Sayar’ın DJ’liği eşliğinde müzik var. Eski 45’liklerden günümüze çalan Ali Sayar ben hayatta dans etmem ya da bu tarz müzikle keyfe gelmem diyen herkesi neşelendirebiliyor.

Geçen hafta eşimle doğumgünümü kutlamak üzere gittiğimiz 1841’de oldukça eğlendik diyebilirim. Alt kat loş ve taş duvarlardan oluşuyor. Toplam 8-10 masası olan butik bir yer. Bar alanında sigara içmek de serbest. Kişi başı 135 TL limitsiz yerli içki ve lezziz bir menü eşliğinde.

Menüde ne var derseniz; oldukça göz doyurucu bir peynir tabağı, mezelerden; patlıcan salata, fava, yaprak sarma, ara sıcaklar; börek, mücver ve ana yemek olarak da; seçmeli kekikli köy tavuğu, et ya da somon. Biz tercihimizi somondan yana kullandık ve hiç de pişman olmadık. Alt kata müzik 01:00’e kadar sürüyor densede Ali Bey keyfe gelince bu saati biraz daha uzatabiliyor anladığım kadarıyla ya da o gece bizim şansımıza öyle oldu. 
Kendisi oldukça bizden biri, eski usul kağıda şarkı yazıp istek  yapmanız bile mümkün. Elinden geldiğince geri çevirmiyor. Mekanın üst katında manzara ve müzik var ama eğlence yok. tercih size kalmış.  

Buarada benden en yüksek notu alan yemek ve müzikler dışında servis kalitesi ve garsonların kibarlığı idi. Servisinizi inanıılmaz bir özenle takip ediyorlar, masanız ve bardağınız biran olsun boş kalmıyor. Türkçe müzikle eğlence arayanların ve uzun zamandır şöyle eski Sezen, Erol Evgin, Nilüfer, Ajda, Tanju Okan şarkıları dinlemedim diyorsanız hemen rezervasyon yapın.


Her konuda hakkını veren bir mekan, umarım uzun soluklu olur. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...