Etiketler

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Hayat bir sahne mi?



Hani derler ya yaşam bir sahne ve bizler de sadece rollerimizi oynamaya geldik. Sahne olması belki birçok kişinin neden bukadar sahte olabildiğini tek seferde açıklıyor aslında, hem de çok derin düşünmeye gerek kalmadan.
Ee be kardeşim tamam dedilerki hayat bir sahne ve sende rolünü oynuyorsun ama bu kadar gitgelli, iki yüzlü oynamanın anlamı var mı?
Tamam tabanda amaca hizmet ediyorsun ama bir de hiç senin gibi olmayan insanlar var az da empati yapsan fena mı olur. Halbuki gülmek, güldürmek, dürüst ve yalın olmak, hatta bazen zaman zaman gönülden ağlatmak varken.

Çok derin düşünmemek gerekiyor belkide, herkese ilk görüşte 100 puan vermek yerine bırakıcan zaman içinde o toplasın artı puanları, zaten baktın hep ekside ve senin çabanla ilerliyor gerek var mı kendini üzmeye. Herkese ederi kadar demişler ya ne doğru şöylemişler. Bazı atasözlerini dört gözle okuyup can kulağı ile dinlemek gerekiyor. Başına gelmeden önlemini alabilmek için gereksiz insanlara haddinden fazla değeri vermeden önce, kendini izole etmen gerekiyor ki kalbin üst üste kırılmasın. Sonra parçaları birleştirmek çok zor oluyor.

Hayata biraz Mevlana’nın gözünden bakmak lazım. Der ki "Önemli olan seni tamamlayacak ruhu bulmandır, Her Peygamberin verdiği öğüt aynıdır, Sana ayna olan insanı bul". İşte hayatında sana ayna olacak bir kaç kişiyi buldun mu dört elle sarıl, kucakla, sevdiğini söyle, kalbini kırmamaya çalış, kırdın mı hemen gönlünü al, hatta gerekirse özür dile, bu da bir erdemdir. Diğerleri için ise fazla çaba sarf etme, ya sana ayna olacaklardır ya da zamanla hayatının sahnesinden ayrılacaklardır.
Sahneden ayrılanlara ise hiç geri dönüp bakma, iyi kötü hayatındaki amaçlarını tamamlayıp senden kopmuşlardır. Bunun için şükür ve dua et.
Hayatınızda size ayna olacak insanlarla karşılaşmanız dileği ile...



2 yorum:

  1. Canım benim ne güzel yazmışsın.. Kelimesi kelimesi ile katılıyorum.. İnsanlar o kadar enteresanlar ki aklımın sınırlarını zorluyorlar bazen.. Ama hayatta herşey kompleksten ileri geliyor.. Kompleks gerçekten çok felaket bir illet,, bir virüs adeta insanları yiyip bitiriyor.. Gereksiz insanlara gelince bir çarpı işareti koyucaksın üzerine inan süper çözüm..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...