Etiketler

3 Mayıs 2013 Cuma

Çiçek Izgara

Köfte, piyaz ve ayran oldukça sevdiğim bir menü, hem sağlıklı hem de oldukça doyurucu.
Dışarda köfte yemekten çekinen bir insan olarak Çiçek Izgara'yı herkese tavsiye edebilirim.

Eskiden sadece Sultanahmet Köftecisini tercih ederdim ama şimdilerde favorim Çiçek Izgara.
Yağı asla donmuyor, posiyonlar bol, salata büfesi herzaman oldukça temiz, hijyenik ve bol seçenekli. Keyfinize göre tabağınızı dolduruyorsunuz. Ne yazık ki Sultanahmet Köfte birçok şube açtıktan sonra eski kalitesini kaybetti.
Patates kızartması seviyorsanız, çıtır çıtır taze yağda kızartıyorlar, aklıma gelmişken yazayım dedim.

Çicek Izgara'nın özellikle Küçükyalı sahil şubesi öğlen aralarında ofiste bizim favorimiz. Baharda insanın ofiste durası gelmiyor, Anadolu yakasında sahil yoluna yakın çalışıyorsanız bir öğlen uğrayın derim.

Çay, kahve servisleri ücretsiz, hani havanın keyfini bahçede biraz daha uzun çıkaralım derseniz garsonunuzdan talep edin. Bazen yoğunluktan sormayı unutabiliyorlar.

Buarada köfte demişken sadece tek bir çeşit yok. Izgara köfte, kaşarlı köfte, karışık köfte, pideli köfte, pastırmalı köfte. Neredeyse hepsini denemişliğim var.

Çiçek Izgara'nın tarihçesi 1960'lara dayanıyor, ilk subesi Bursa'da açılmış ve yaklaşık 60 yıldır süre gelen bir aile işletmesi. Çiçek Izgarayı diğerlerinden ayıran özellik köfte hazırlanırken baharat kullanılmıyor olması, nasıl olurda baharatsız lezziz olur diye düşündüğünüzü duyar gibiyim, boğazına düşkün biri iseniz yediğinizde farkı hissedeceksiniz. Burada amaç köftenin tadını ön plana çıkarmak. Piyazın fasulyesi de özel olarak Erzurum'dan geliyormuş. Akşama nereye gitsek diye düşünenler hesaplı, lezzetli ve iyi servis için Çiçek Izgarayı ziyaret edin.

Hurriyet Gazetesi Haberi. Çiçek Izgara 1 numara seçilmiş


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...