Etiketler

18 Nisan 2013 Perşembe

Kebapçı İskender

İskender İskenderoğlu & Evlatları 3. ve 4. Kuşak


Iskender Kebabın kralı Bursa'da yenir. Hala da Istanbul'da on numara yapan yer keşfedemedim bilen varsa söylesin. Ya etin gramajı az, ya ekmekler çıtır çıtır değil.  Hal böyle olunca iyisimi diyor insan İskender Kebap yiyeceğime sade döner ya da pilav üstü yiyeyim bari. Bak onu çok iyi yapan bir yer biliyorum. Sade döner konusunda Çiftehavuzlarda bulunan Flamingo'nun üzerine yok diyebilirim. 1 porsiyon dönerle baya doyarak kalkıyorsunuz sofradan, tabağınız ve garnitürleri de dolu dolu olduğu için hem gözünüze hem de midenize hitap ediyor. Hatta içiniz de cız etmeden kalkıyorsunuz sofradan hesaptan dolayı.

Geçen hafta tam da evimizin köşe sokağında bulunan Kebapçı İskender'e gittik.
Öylesine aç ve hevesliydik ki hemen siparişimizi verdik. Şöyle yanına yoğurt ve közde patlıcanımızı da söyledik, şıralarımız da yanında hazır ve nazır, beklemeye başladık.

Sonunda iskenderlerimiz geldi, geldi gelmesine ama inanın o aradığımız lezzet de değildi, üzerine eti gerçekten tartarak koymuşlar, hatta milim milim kesmiş bile olabilir usta başı. Tatmin olduk mu hayır. Birde gelen hesap tam da tuz biber oldu bu sıkıntılı duruma. Sanırım İskender konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Kebapçı İskender Erenköy şubesinin ilk açıldığı yıllardaki özene geri dönmesini diliyorum.

O kadar çok İskender dedim ki yazarken bile canım çekti, en kısa zamanda mekan önerilerinizi bekliyorum. Aklımda İskender'i iyi kalan iki mekan Niyazibey &  Uludağ Kebapçısı, siz nedersiniz?

Kebapçı İskender Adres:
Bağdat Caddesi, Çınardibi Uğurlu pt. 375/1 (Cafe caddenin yan sokağı)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...