Etiketler

2 Nisan 2013 Salı

Galatalı Balık


Hava mis!, tam bahar gelmiş; montlar çıkmış, T-shirtler, kısa kollu gömlekler giyilmiş, herkes kendini sokakalara atmış güzel havanın tadını çıkartmak derdinde. Eskiden ne çok kişi arabayla çıkıyor cadde adım adım trafikten derdik ama inanın bana Pazar günü yaya trafiği arabalardan beterdi. İlk defa 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kadar kalabalık vardı neredeyse. Caddeye parallel ara sokaklardan yürümekte bulduk çareyi. Göztepe’den Suadiye’ye normalde 20-25 dk’da yürüdüğümüz yere varmamız yaklaşık 1 saatimizi aldı.

Plaj yolu sokakda Suadiye Park A Blok’unun 3. katında yer alan Galatalı’ya attık kendimizi. Baharda Pazar günü için ideal bir program. Söyledik rakılarımızı, biralarımızı mezelerimiz sofrada, karşımızda 4 Prens adasının manzarası,deymeyin keyfimize. Yaklaşık 1 – 1,5 ay  yağmur yağmadığı sürece en keyif aldığım şey Pazar günleri güne sıkı bir kahvaltı ile başlayıp sonrasında 4-5 civarı öğlenle akşam yemeğini birleştirmek, birde hava güzel olunca bu aktviteden aldığım keyif ikiye katlanıyor.

Mekana girdiğinizde basamaklardan yukarı çıkar çıkmaz karşınıza bir meze dolabı çıkıyor, başlangıç ve ara sıcak siparişlerinizi o dolaptan seçerek iletebiliyorsunuz, hemen yanı başında da balıklar sergi halinde mideye inmeyi bekliyorlar. Oradan da tartı üsülü ile tazeliğinden emin, mevsimine göre şefin de tavsiyesi ile balığınızı seçiyorsunuz. İşlem burada tamamlanıyor sonrasında masanıza geçip sipariş ettiklerinizin tadına bakmak kalıyor geriye. İçi ege otları ile doldurulmuş somonlu lagos, fıstıklı girit mezesi ve partlıcan salatası en lezzetli mezelerdi dün yediklerimiz arasında. Izgara ahtapot ve kalamardaki baskın sarmısak tadı nedeniyle pek memnun kalmadık, ahtapot fazla haşlanmış ve yumuşaktı. Lorlu patlıcanın ise yağı çekmişti. Ege otlarını çok seviyorsanız mevsim ya da ince kıyım roka salatası yerine karışık ot tabağı salatasını tercih edebilirsiniz.
Dünkü ziyaretimizden yemekler adına pek memnun kaldığımız söylenemez ama ilk defa bu şansızlığı yaşadığımız için genele yaymak istemiyorum. Tekrar bir gittiğimde yine aynı şeyle karşılaşır isem mutlaka yazımı güncelleyeceğim.  Birçok yerli, yabancı misafir götürüp herkesin lezzetlere de manzaraya da hayran kaldığı mekanda dün gerçekten bir şansızlık olduğuna inanmak istiyorum. Galatalı Balık'ın Anadolu yakasında balık üzerine tercih edilebilir bir mekan olduğu düşüncem hala değişmedi.

Buarada zeytinyağın tadına bakmayı unutmayın. Oldukça lezzetli.

Herkese iyi haftalar...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...