Etiketler

30 Nisan 2012 Pazartesi

Bay & Bayan Doğru


Gözlerinizi kapatın ve idealinizdeki adamı /kadını hayal edin. Evet evet tüm istediğiniz özellikleri belirtin. Hayal değil mi canım, kısıtlamaya ne gerek var. Gözleri, tipi, boyu, işi, olmasını istediğiniz özellikleri, aklınıza gelen her şeyi  ekleyin.... Aslında herkesin kafasındaki ideal adam/kadın birbirinden farklıdır. Karakter zaten kıyas kabul etmez ama sen esmer seversin ben sarışın örneğin, her şey daha burada başlar. 

Biz idealimizdeki kişiyi ararken karşımıza zaman zaman ona yakın bazen de tamamen dışında insanlar girer. Girer ve çıkarlar çünkü bir türlü Bay/Bayan Doğru değildir hiçbiri. Kendimizi zorlarız dışardan ne kadar iyi görünseler de içerde yani kalpte o iletişim kurulamadıysa ilişkilerin ömrü daha da kısalır. Geçirdiğimiz bu süre asla zaman kaybı değildir, çünkü herkesten bir şey öğrenir insan. Yeni yerler, yeni fikirler, farklı bakış açıları ve tartışmalara gebe olur bu paylaşımlar. “Aman ben X’le cıktım ne gördüm, ne paylaştım” dediğinizi duyar gibiyim. Kesinlikle böyle bakmamalıyız olaya, burada önemli olan hayatımıza X’lerin, Y’lerin girmesi değil bizim sonucunda ne öğrendiğimizdir. Her ilişkide kendini biraz daha tanır insan, ne istediğini, kimin gerçekten uygun olup olmayacağını hisseder. İşte bu öğreti bizi gün be gün bizi biz yapar ve Bay/Bayan Doğru’ya götürür. Başta da söylediğim gibi herkesin doğrusu kendinedir.

Bir de hayal edin ki bir gün karşınıza yaptığınız o uzun listedeki özelliklerin çoğunu taşıyan biri cıktı, işte o an sanki zaman durur. Yüreğiniz gerçekten atar ve midenizde kelebekler uçuşmaya başlar. Belki ilk görüşte bunu hissetmezsiniz ama ilk temasta hissedilebilir olduğuna eminim. Zamanla kafanızda yarattığınız Bay/Bayan Doğru size bir de heyecan verebiliyorsa işte bunun adı AŞK’tır.

Karşımızdaki kişi ile paylaşımlarımız arttıkça ve  ilişki rayına oturdukça rüyada gibi hissederiz kendimizi.  Hafta sonları daha bir anlamlı gelir, hele bir de yakın oturuluyorsa hafta içi yoğun tempoda bir kahve için bile buluşulabilir. Gözlerimize adeta perde inmiştir, her şey yolunda giderken hep bir mutluluktan uçma durumu vardır. İnsan neye emek verirse, o kıymetli hale gelir sözü burada doğrulanır. Emek verirsiniz çünkü farklı deneyimlerden sonra kafanıza yatan, hayattan birlikte keyif almayı bildiğiniz kişi karşınızdadır. İlk 3 -5 ay her şey tozpembedir, sonrasında nedendir bilinmez bir rutine gitme durumu başlar yavaştan karşınızdaki kişinin kusurlarını bir bir fark etmeye başlarsanız. Aşk hala devam ediyor ise bir yandan onlara bahaneler bularak üstünü örtmeye de devam edersiniz.  Ufak tartışmalar ve fikir ayrılıkları devreye girer ya da konuşmamaktan dolayı oluşan karşılıklı yanlış anlaşılmalar. İşte burası ilişkinin kilit noktasıdır. Günümüzde herkes her şeyden o kadar çabuk sıkılıyor ve vazgeçiyor ki, bunun sonucunda hayatımızda keşkelere bir yenisi daha ekleniyor. Sevgi, aşk, uyum, huzur, mutluluk, neşe, eğlence her ne ise karsınızdaki ile yaşadığınız sıfatları siz çoğaltın, vazgeçmeden önce  iyi düşünün. Evet etrafta birçok farklı seçenek olabilir her iki cins içinde, ama önemli olan o farklılığı kendi ilişkinizde yakalayıp rutinden kurtulmak ve Bay/Bayan Doğru’ya bu kadar yaklaşmışken ona dört elle sarılmak.

Limandan demir alma vaktini beklemek yerine biraz sabır ve özveri her şeyi değiştirilebilir. Birbirimizin kıymetini anlamak için her zaman ayrılık gerekmez.  Bana müsaade demek kolaya kaçmaktır.  Lütfen sizlerde akıntıya kapılıp büyük resme aldanmayın, maksat detayları yakalayıp sahip olduğunuz kişinin, yani başta aşkla bakan o gözlerin tekrardan karşılıklı ışıldamasını sağlayabilirsiniz.  İyi tanıdığınız birileri için bunu yapmak çok da zor olmasa  gerek.

Eğer hala sevdiğim biri yok diyorsanız gözlerini dört açın, Aşk hemen yanı başınızda bekliyor olabilir.
Kısaca anlatmaya çalıştığım ana fikir Bay & Bayan Doğru aslında bize huzuru, mutluluğu yaşatan ve hayatımıza tat katan insanlardır. Bunu listelerde ve numaralarla sınırlandırmak yanlıştır. Seviyorum dediğiniz  kişilere dört elle sarılın. Hayat  bir daha aynı sansı yakalama fırsatı vermeyebilir.
Böylece hayatımızdan bir keşkeği daha eksiltmiş oluruz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...