Etiketler

9 Eylül 2013 Pazartesi

Bir Balayı Macerası: Koh Tao & Koh Samui



"JUST MARRIED" terliklerimizle adalardayız


Ohhhh!!! düğün koşturmacası ve yoğun hazırlık aşamasının ardından balayına çıkıyoruz ve karşınızda tüm detayları ile çok da keşfedilmemiş bir rota.

Balayını planlamaya başladığımızda bir türlü karar veremedik, Amerika'ya mı gidelim, Güney Fransa kıyılarını mı gezelim yoksa şarap tadımı ve mantar üzerine yoğunlaşabileceğimiz bir Avrupa köyleri turu mu olsun. Derken eşimin bir arkadaşının balayı dediğin adada olur demesiyle başladık ada araştırmaya. Zanzibar mı olsa, Seyşeller mi, yoksa Maldivler mi? Hangi tur şirketine gittikse hep benzer tur planları ile çıktılar karşımıza. İçimize sinmedi ve iş başa düştü. 
Bir arkadaşımında yönlendirmesi ile Tayland tarafına gitmekte karar kıldık ve tam yol ileri başladık adalarını araştırmaya, en son Koh Tao'da karar kıldık. İyki de öyle yapmışız, araya birkaç ada daha katarak haydi dönüşte de Bangkok yaparız dedik ve ortaya bu unutulmaz tatil çıktı.

Uzun uçak yolculuklarından pek hoşlanmayan eşim bile oldukça keyif aldığına göre bence yazacaklarım sizler için örnek bir balayı/tatil planı olabilir. Istanbul’dan  evden çıkışımızla Koh Tao'ya varışımız toplam 26 saat sürdü fakat çok keyifli bir yolculuk oldu. Gelin anlayatım nasıl geçti:)

Istanbul-Bangkok uçuşunun ardından Bangkok havayolları ile Koh Samui'ye geçtik.  Süper bir hava, ilk kez Asya tarafında bu kadar az nemli havaya denk gelerek, sempatik havalimanına iniş yaptık. O kadar güzel bir havalimanı ki tüm yorgunluğunuzu aldı, sanki resort girişi. Oradan taksi ile kişi başı 300 bahta Lomprayah firmasının hızlı feribotunun kalktığı limana yol aldık. Biletleri lomprayah.com sitesinden gitmeden almanız mümkün. Koh Samui'den feribot ile yola cıktığınızda Koh Tao'ya varana kadar 2 adaya daha uğruyorsunuz. Nangyuan ve Koh Phangan.  Nangyuan sadece 1 gün geçirip denize girmek için ideal olabilir. Koh Phangan ise meşhur 'full moon' ve 'half moon' partilerinin yapıldığı ada. İlla parti havasıda olsun derseniz internetten detaylı programını öğrenebilirsiniz. 2:30 dk'lık bir feribot yolculuğunun ardından Koh Tao'ya vardık. Önce limandaki kargaşadan nereye geldiğimizi anlayamasakda otelimizin özel aracı bizi karşıladığında bir ohh çekmedik değil.

Tek kelimeyle cennet bir ada, hindistan cevizi ve palmiye ağaçlarının arasındaki otelimiz ise harika bir seçim. Emeği geçenlere teşekkürler:) Özellikle balayı ya da yıl dönümünüzü falan kutlamaya gidiyorsanız Haad Tien’in havuzlu villalarda kalmanızı öneririm. Plaj villalarının da hakkını yemek istemem tabii. (www.haadtien.com)Tamamen size özel, sakin, bembeyaz bir kumsal, yeşil mavi bir su, harika bir hizmet, güleryüzlü thailand halkı ve herşeyden güzeli oteldeki extraların ucuzluğu. İlk akşam oldukça yorgun olduğumuzdan yemeğimizi otelde yedik. Sedirlere oturduk jumbo karideslerimizi  ve makarnamızı söyledik yanında da buz gibi bir şişe şarap. Önümüzde uzun bir sahil, arka fonda huzurlu bir müzik, değmeyin keyfimize. Yorgunluğumuza rağmen daha ilk günden koca haftayı nasıl geçireceğimiz belli oldu. Chille biberlerini hesaba katmazsak tabii. Doğu tarafında acıya çok alışkınım diyeni bile zorlayacak cinsten. Sipariş verirken uyarmayı unutmayın. Bize de ilk geceden tecrübe oldu.
Konakladığımız koyun adı köpekbalığı koyu olarak geçiyor. Adı sizi korkutmasın dalış yapıyorsanız özellikle açıklarda karşınıza minik yavruları çıkabiliyor. Biz kano yaparken çıplak gözle bile gördük. Onun dışında gökkuşağını andıran birçok  balık size yüzerken eşlik ediyor. İnanın onlar da Thai halkı kadar nazik, hiçbir rahatsızlık vermeden dibinizde yüzüyorlar. Koh Tao aslında dalış tutkunları için birebir, her yer dalmaya uygun ve sadece dalış için gidiyorsanız hesaplı dalış otelleri de mevcut.
Her akşam otelde yemek yiyemeyeceğinize göre toplam iki merkezden oluşan bu ufak adayı keşfe çıkın derim. Biri limanın olduğu koy Mae Haad, diğeri ise Sairee. Her iki tarafta da önerebileceğim güzel restaurantlar var. Otelin servisi ile iki merkeze de ulaşmanız mümkün.

Mae Haad’da Café Del Sol, Whitening, Café Del Mar güzel seçenekler arasında. Şık ve romantik bir yemek yemek istiyorsanız en iyi seçenek Whitening. Kumun üzerindeki masaları tercih edecekseniz önceden rezervasyon yaptırmanızı öneririm. Yemeğin yanı sıra adanın en lezziz kokteyllerini de onlar hazırlıyorlar.
Bi "Tiger" daha kafası

Sairee’de ise en iyi italyan Porto Bello, Hipp et severler için uygun, White Elephant & Baraccuda ise lokal Thai mutfağı ve ızgara kabuklu deniz ürünleri  için güzel seçenekler olabilir. Sairee ufak tefek hediyelik almak için Mae Haad’e göre daha uygun, çarşıyı gezerken Lady Boy Caberet Show’u da izlemeden dönmeyin derim. Bara giriş ücretsiz, sadece içtiğinizi ödeyerek Travesti Dans Show’unu izlemeniz mümkün.  “Queen Cabara Show” olarak geçiyor. Kısa bir kesit izlemek isterseniz, www.youtube.com/watch?v=VowGHvsuPZw’ a bakabilirsiniz. Bazıları için çok iç gıcıklayıcı olsa da ben hala performanslarını  takdir ediyorum. En azından bir kere görmeye değer.
Whitening Kokteyl
White Elephant Balık Tabağı
Queen Cabaret Show






























Koh Tao’da kaldığımız 5 güzel günün ardından yine aynı feribot firması ile Koh Samui’ye geçiş yaptık. Otelimizi gitmeden önce internette Agoda sitesinden almıştık. Adanın merkeze yakın en güzel plajında yer almasına özen göstererek Nora Buri Resort’da yerimizi ayırttık. (www.noraburiresort.com). Chaweng Beach adanın en büyük sahil şeridi. 1.85 m boyunca önünüzde beyaz kum bir plan hayal edin. Bu otelde o plajın tam sonunda yer alıyor. Plaj gerçekten harika görünüyor ama deniz için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Dibi biraz balçık hissiyatında ve yürü yürü belinde, pek benim tarzım bir deniz değil açıkçası. Yinede plajda uzun yürüyüşler yaparak tüm resort’ları tek tek keşfe çıkmak, hem spor hem de bu bahaneyle güneşlenmek baya keyifli. Otelinize de sorabilirsiniz ama benim önerim 1 gününüzü ada turuna ayırmanız. Safari turu olabilir, özel araç turu olabilir. Biz turlar içinde “9in1 Program” diye geçen birine katıldık. Sabah bizi otelimizden aldılar, sonra ada da bu tarz aktiviteler için özel yapılmış bir bölgeye götürdüler. 30 dk boyunca fillerin, maymunların show’unu izledikten sonra , fil üzerinde tracking yaptık. İnanın çok zevkli. Tonluk bir hayvanın üzerinde ufacık bir tayland'lının yönetiminde dağları, bayırları gezmek oldukça heyecan verici. Ardından öküz turu, thai box show ve balık terapisi. Şimdi keşke dayanıp daha çok soksaydım ayaklarımı o suya diyorum, inanın bana bu bir tedavi. Evet o kadar minik balığı ayaklarınızı sarmış bir halde görmek korkutucu ama faydası da çokmuş. Buradaki aktiviteleri tamamladıktan sonra cip’imize atlayıp bu seferde şelaleye doğru yola çıktık, yürüyerek şelaleye tırmandık. Kolay bir tırmanış olduğu söylenemez o yüzden bu tura içinizde mayonuz ayağınızda spor ayakkabınızla katılmanızı öneririm. Şelalenin tepesine çıktığınızda tabiki harika bir manzara ve buz gibi bir su. Tayland’da hangi adaya giderseniz gidin böyle bir su ile kaşılaşamazsınız. 
Bu arada unutmadan şelaleye doğro giderken yol üzerinde Hindistan Cevizinin içinde dondurma satan bir ufak kamyonet var. Mutlaka tatmanızı tavsiye ederim.50 Bahta içinde yok yok.

Tadına doyulmaz kabuklular
Öküz Safari'de yapmadık demeyiz:)
Fil Safari
Maymunlar o kadar tatlıydı ki 

Balık Terapisi
Ada içi ulaşım Bangkok kadar ucuz olmasa da her yere taksi ile gidebilirsiniz. Trafik burada da Bangkok kadar yoğun. Daha ucuz ulaşım aracı olan “Tuk Tuk”’da farklı bir tercih olabilir. Trafik soldan akıyor, sorun olmaz derseniz araçda kiralabilirsiniz.

Plajlar & Alışveriş:
Chaweng Plajı: Koh Samui’nin merkezidir. Restoranlar, gece klüpleri ve otelleri ile Samui’in en hareketli bölgesi. Alışveriş yapmadan dönmek imkansız. Özel ve marka satan butikler hariç, herşey oldukça hesaplı. Bambu ürünler, sabun ve tahta oymacılığı, yağlı boya tablolar, mücevherat, ipek tekstil ürünleri, orijinal maskeler ve tüm Tayland’da olduğu gibi sahte mallar, alışveriş seçenekleri arasında. Kick box müsabakası izlemek isterseniz barlar sokağının sonunda büyük bir kick box sahasını göreceksiniz.
Lamia Plajı: Chaweng Plaj’ından sonra adada ki en hareketli bölge, adanın güney kesiminde yer alıyor. 
Diğer plajları: Baphut Plajı, Maenam Plajı, Big Buddha Plajı, Choeng Mon Plajı, Talling Ngam.


Nora Buri Resort & Spa Hotel
Gelelim en vazgeçilmez kısım olan yeme içme bölümüne. Koh Samui Koh Tao'ya göre çok daha büyük ve gelişmiş olduğundan yemek seçeneğiniz de bir hayli fazla, hatta ada da ünlü şefler, ödüllü restaurantlar da bulunmakta. Sadece 2 akşamımız olduğundan biz hepsini deneme fırsatı bulamadık ama benim listeme göre gidilmesi gereken restraurantlar;
Zazen, Six Senses otelinin içinde bulunan "Dinning on the Rocks" ve Zico's. Bunlar dışında Chaweng'de yol boyu hem etrafımızı seyredelim hem de karnımızı doyuralım derseniz seçenek bol, deniz kenarında manzaraya karşı isterseniz o da mevcut, seçim sizin. Bu ada da yok yok.

Yapmadan dönülmemesi gereken en önemli şey masaj. Lüks otellerin içindeki spa'lardan birinde senenin tüm yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz. Otellere kıyasla hesaplı  ve rezervasyon gerekmezksizin aklınıza estiği an yaptırmak isterseniz her köşe başı masaj salonu. Thai masaj, tüm vücut ya da ayak masajı zevkinize göre emrinize amade. Sokaktaki masaj salonlarının fiyatları aşağı yukarı birbieinin aynı. 300-500 Baht arasına bu dediğim masajların 1 saat boyunca keyfini sürebilirsiniz. 1 dolar 31 Baht, yani 300 Baht, 10 dolar civarı bir şey yapıyor. İstanbul'da bu fiyata manikür bile yapmıyorlar, oradan hesap edin derim:)

Biz bu seyahatten yüzümüzde kocaman bir gülümseme ile ayrıldık, bakalım sizler denediğinizde ne düşüneceksiniz. Hala gözlerimi kapadığımda Koh Tao'da otelin kumsalında olduğumu düşününce ağzım kulaklarıma varıyor. Tadı damağımda kaldı derler ya aynen öyle oldu. Dönerken bol bol el salladım, yine ve yine gidebilmek için...





9 yorum:

  1. Şivecimm harika fotolar, özellikle maymunla olan arkadaşlığınızı kıskandım:))
    bir daha hatırladım bak şimdi, muhteşem yerler kesinlikle katılıyorum.. öperim kocaman

    YanıtlaSil
  2. Yazınız çok güzel bizde ağustos ayında haadtien otele gitmeyi planlıyoruz. Ağustos ayı için önerirmisiniz ? siz hangi ayda gitmiştiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler. Bizde gecen yıl Agustos ayında gittik, aslında yağmurlu bir mevsim Thailand icin fakat yağmur inanın size hic engel olmuyor. 2 saat yağıyor ve yaklaşık 15 -20 dk'da tüm ıslak alanlar kuruyor. Denize girmekde oldukça keyifli yağmur altında. Gerçekten tropik adada olduğunuzu hissediyorsunuz:) Haad Tien otel icin agoda.com'a bakmanızı rica ederim. Bazen cok indirimli fiyatlar olabiliyor. Şimdiden iyi tatiller...

      Sil
    2. Tekrar merhaba, sonunda bizde koh tao için biletleri aldık :) fakat oteli sona bırakınca otelin resort kısmındaki tüm villalar dolmuş o yüzden şimdilik beach club(otel odalarının olduğu) kısmı için yer ayırtabildik belirttiklerine göre yenilenmesi yeni bitmiş , club kısmını otelden ayırmı tutuyorlar hemen otelin yanında gözüküyor ama emin olamadım size danışmak istedim ?

      Sil
    3. İnternet gidip geliyor şuan bulunduğum yerde, ilk yazdığım yarım kaldı. Sairee beach'e mutlaka gidin hatta gündüzden gidip plajından faydalanıp akşamda orada yemek yiyin derim. Haad Tien otelin bulunduğu koya göre çok daha fazla seçenek var restaurant anlamında. Şimdiden iyi tatiller. Umarım çok keyifli geçer:)

      Sil
    4. Değerli bilgiler için çok teşekkürler

      Sil
  3. Merhaba, çok sevindim bu habere, umarım çok güzel bir tatil geçirirsiniz. Beach club otelin hemen yanında ayrı tutulmuyor bildiğim kadarıyla aynı sahilde yani. Biz ordayken inşaatı devam ediyordu. O otel her türlü güzel ve iyi hizmet alabileceğiniz bir yer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar merhaba, darbe nedeni ile otelde rezerve iptalleri olmuş sanırım tüm odalarda 1,2 oda boş şuanda siz hangi tip odayı tavsiye edersiniz Haadtien Villa da yer ayırmıştık ama Hideaway dahamı iyi olur emin olamadım size danışmak istedik :) ?

      Hideaway Villa
      Getaway Villa
      Haadtien Villa

      Sil
  4. Merhaba, yer açılmasına sevindim. Villa adı olarak tam net hatırlamasamda demiz kenarı villaları ya da pool villayi tercih etmenizi öneririm. Akşamüstü başbaşa hem havuz keyfi yapıp hem de keyfinizce birşeyler içmek isterseniz sessiz sakin havuz villaları bunun için birebir

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...