Etiketler

14 Ocak 2013 Pazartesi

Kırıntı



Herşey Moda’da o ufacık kafe’yi keşfetmemizle başladı. Ortaokul yıllarımızdı sanırım en lezzetli hamburger orada diye yolumuz sık sık Moda’ya düşerdi. Aslında 1981 yılında kurulmuş bir işletme Kırıntı. İlk dükkanını Moda’da açtıktan sonra Bağdat Caddesi Erenköy şubesi, Nişantası ve ardından da Bebek’de şubelerini açtı.
Bağdat caddesi şubesi evimizin tam yanında olduğu için benim ikinci adresim olmuştu ilk açıldığı senelerde.  Yemek çeşitliliği, porsiyon boyutları, lezzet ve fiyat avantajı ile sıklıkla tercih ederdik. Şuan Bebek ve Nişantası subelerini daha sık ziyaret ediyorum diyebilirim.
Yaş ortalaması genellikle 18-45 arası. Daha çok gençler tarafından tercih edildiğinden dolayı dekorasyon dinamik, eğlenceli ve renkli. Hatta web sitesi bile diğer kafe’lerinkinden çok daha farklı.
Kırıntı çorba, etli dürüm ve snitzel sevdiğim yemekler arasında. Lise ve üniversite döneminde o kadar sık giderdik ki neredeyse menüdeki herşeyi denemiş olabiliriz. Şimdilerde ise menüye daha da farklı lezzetler ekleniyor. Yıllardır aynı sunum zenginliğini ve fiyat politikasını koruduğu için takdir ediyorum. Seçenekler herzaman bol, tabaklar iç açıcı ve göz doyurucu. Her zevke hitap eden bir başlangıç, ana yemek ya da tatlı bulmak mümkün. Kırıntıya gidip de aç kalktım diyeyine rastlamadım. Aranızda hala gitmeyeyiniz var ise yolunuzun düştüğü bir şubesine mutlaka uğrayın.

00-90-216-3566468
****************************************************************************

Popular place among youngsters since 1981. Age average between 18 to 45. Casual, fashion style. Enjoy big portion of tasty food with a good choice of beer & wine menu.
4 branches: 2 Anatolian side. On Bagdat street (Erenkoy) & at Moda. 2 in European side. Bebek (Etiler) & Abdi Ipekci street (Nisantasi)
Some suggestions;
Starter: Finger foods can be tasted. Chicken fingers, fried calamari. Main dish: Meat wrap, chicken schnitzel, New York steak. Dessert: Ice cream cups, passion fruit cheesecake. Breakfast plate on the weekends can also be a good choice.

DLC - a Turkish wine brand can be tasted. White wine choices: Moskado, Narince. Red wine: Okuzgozu, Kalecik Karasi, Cabernet Sauvignon or Merlot. Also has rich choice of beer menu & coctails.
Bebek & Nisantasi branches are more touristic. Moda is a hidden jem still for some local people.

 Open between 10:00 AM to 12:00 AM week day & on weekends up to 1:00 AM



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...