Etiketler

21 Aralık 2012 Cuma

Misina Balık Restaurant

Yazarken bile ağzımın sulandığı bir balıkçı Misina. İnanın bana Anadolu yakasının en iyi balıkçısı diyebilirim. Mekan Fenerbahçe Dalyan’da ara sokakta yer alıyor, hatta kapıdan bakıldığında modern bir çay bahçesi imajı çiziyor ama içeriye girip meze dolabına yaklaştığınızda nereye geldim ben dememeniz imkansız. Birde seçtiğiniz lezzetlerin sofranıza servis edildiği anı hayal edin. Özellikle kullandıkları Zeytinyağ’ına hayran kaldık. Sorunca tabikide Edremit yöresinden geldiği kaçınılmaz gerçeği ile karşılaştık. İlgilenenler için markanın adı “Ayvada”. Kendinizi kaptırıp ekmek banmaya başlarsanız arkadan gelecek meze ve balıklara yer kalmayabilir, uyarmadı demeyin. Neler yiyebileceğinize gelirsek;
Başlangıç olarak: Ahtapot söğüş, ızgara kalamar, levrek marine, karışık ege ot tabağı, tereyağında jumbo karides en lezzetli seçenekler arasında.  Ara sıcak karidesli enginar beğendi, kalkan tandır (mevsimi ise), balık köfte. Ana yemekte balık tercihi size kalmış ama bugüne kadar neyi denediysem hepsi başarılıydı. Balıkta önemli olan pişirirken balığı kurutmamaktır, mekan oldukça kalabalık olmasına rağmen herkesin tabağındaki lezzeti eşit tutturmayı başaran aşcıya birkezde buradan teşekkürler. Bu arada kabuklu deniz ürünleri seviyorsanız onlarda mevcut. Fazla anlatmama gerek yok meze dolabını gördüğünüzde kararı kendiniz verin. 
Manzaralı, rahat, konforlu ve çok şık bir mekan canlandırmayın gözünüzde. Bahçe kısmı dediğim gibi çay bahçesinin modern versiyonu ve sigara içilebiliyor. İç mekan ise biraz Yunan tavernası tadında ve daha derli toplu. Keyifli yunan müzikleri de çalıyorlar ama ancak içerde oturunca duymak mümkün oluyor.
Haftaiçi 12:00 -23:00 arası hizmet veren mekan haftasonu 1:00’e kadar açık. Oturan olursa biraz daha  uzayabiliyor. Rezervasyon yaptırmadan gitmeyin özelliklede haftasonu yer bulmanız imkansız.
00-90- 216-550-0258
Fenerbahçe Mh.  Doktor Faruk Ayanoğlu Caddesi No:34, Kadıköy, Türkiye


*****************************************************************************
Misina Restaurant - Try the best fish mezes in Anatolian side
Suggestions for starters: Octopus, calamari, marine sea bass, Aegean special green herbs, shrimp in butter. Main dish: Sea bass, sea bream, turbot. Dessert: volcanic, hot semolina dessert with ice cream inside.
If you are interested you can order lobster but don’t forget to negotiate for its price.
Varieties of great fish mezes should be tasted from Aegean.  You will understand what I mean when you see the meze refrigerator. Please don’t look for a sea view, the place is at a neighborhood street.
They serve between 12:00 to 23:00 PM. Restaurant is open till 1:00 PM during weekends.
Fenerbahçe Mh.  Doktor Faruk Ayanoğlu Caddesi No:34, Kadıköy, Turkey

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...