Etiketler

29 Mart 2016 Salı

Başköşe Kebap, Nişantaşı




Klasik kebapçı ve ocakbaşı muabbetine alternatif bir mekan arıyorsanız ama illa lezziz kebapsız da olmaz diye ısrarcıysanız Başköşe Nişantaşı sizler için doğru adres. Yeri eski Köşebaşı, havası semte uygun brasserie tadında. Sigaramın dumanı olmadan rakımı içmem diyenlerdenseniz dışarda 5-6 masası var önceden rezervasyon yapın.

Geçen hafta Cuma günü gittiğimiz bu mekandan oldukça memnun kaldık. Dışarda ısıtıcışarın altında lezziz meze ve kebapları tattık. Çiğ köfte, yoğurtlu patlıcan, gavurdağı salatası ve pastırmalı sıcak humus bizim için kebapcının olmazsa olmazları. Hepsi ağzınıza layık. Ara sıcak fındık lahmacun ve pide de tam mide bastırmalık. Ana yemek olarak döner, şaşlık ve terbiyeli şiş önerdiler. Biz terbiyeli şisten yana kullandık oyumuzu. Lokum gibi yumuşacıktı, yanılmadık.

Rakıyı bir koca şişe getiriyorlar. Ne içersen onu ödüyorsun. Bi küçük mü içtin şişeden, o yazıyor hesapta bir iki bardak geçtinmi ona göre bir skalada ekliyorlar hesaba. Öyle karafa az koydu koymadı muabbeti yok yani. Belki tek riski şişe yanınızdayken biri iki kadeh fazla kaçabiliriyor, o da işin keyfi.

Tatlı olarak dondurmalı irmik diye tutturdu kocam dedim her yerde var, aklım öyle bir künefede kaldıki sormayın ama kalori olur diye orda dur dedim kendime. Kiremitte özel olarak bekleterek hazırladıkları çıtır kabak tatlısını garsonumuz ikram olarak getirdi. İddia ediyorum sırf bunu yemek için bile gidebilirsiniz.

Fiyatlara gelince nişantaşının göbeğinde bir kebapçı için makul. Yukarda saydığım bukadar yemeğe ve içkiye Turkcell Platinum ile rezervasyon yaptırdığımız için %20’lik de bir indirim alarak 180 TL ödedik. Şimdiden afiyet olsun.


*resimler internetten alınmıştır.
Adres: Bronz Sokak, No:5 Maçka

1 yorum:

  1. Burger, those unassuming corners of culinary delight, hold a unique place in our hearts. In every burger, there's an essence of simplicity and authenticity. These places, often tucked away in the alleys of cities, serve more than just burgers; they serve nostalgia. The sizzle of the grill, the aroma of freshly baked buns, and the cheerful banter of customers create an atmosphere that feels like home. Each "burger joint" has its own story, told through the unique blend of spices and sauces they use. They are not merely places to eat; they are portals to an experience, where every bite is a taste of the neighborhood's spirit.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...