Etiketler

21 Mart 2013 Perşembe

Bahar'a Merhaba



 Toparlanın, Yaz Geliyor…
Bahar dalları çoktan açtı, cemre düştü, günler uzamaya başladı. Kuşlar yuvalarına geri dönmek için yarış halinde kanat çırpıyorlar. 
Güneşin bizi karşıladığı sabahlar kapımızda. Evlerde bir bahar temizliği telaşı. Halılar kalksa mı, kaloriferler yavaş yavaş kısılsa, kışlık dolabımız yerini yazlıklara bıraksa.

Bahar ne güzel bir heyecandır, insanın içinde kıpırtı ve tarifsiz bir mutluluk yaratır.
Sezen Aksu’nun deyimiyle ben her bahar aşık olurum, taşar içimden ruhum, kalbimdeki acelenin peşinde kaybolurum. Aşkın illa bir insana olması gerekmez, çiçeğe, böceğe, yaprağın rengine, kuşlara, yeşilliğe kısaca baharın renklerine ve yaradanın tüm güzelliklerine aşık olunabilir.

Bahar bir koşturmadır ve tatlı bir telaştır. Daha çok hareket demektir. Spor salonları, sahildeki yürüyüş parkurları bu mevsim dolar taşar. Yaz gelmektedir, tatil heyecanı başlar herkeste. Gazetelerde diyet ve sağlıklı beslenme köşelerine daha çok yer ayrılır, farklı markaların tam tahıllı gevrek reklamları döner durur. Şabahları ofise gittiğimizde uçak biletlerinin ve otellerin yaz kampanyalarına kayıt yaptırılır. Sosyal ortamlarda sohbetler genellikle sen hangi diyeti uyguluyorsun, nereye spora gidiyorsun, Bodrum’da nerde kalalıma  dönüyorsa anlayın ki bahar geldi. Ohh be iyki de geldi, gözümüz yollarda kalmıştı…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...