Etiketler

31 Ocak 2013 Perşembe

Bistro 33



Caddenin en kalitelisi…
Yıllardır çizgisini, müşteri kitlesini, yemek lezzetlerini ve hatta çalışan elemanlarını bile değiştirmeyen mekan Bistro 33. Kız kıza, ya da çift olarak keyifli vakit geçirip, verdiğimiz paranın hakkını verecek tatlar için caddede nereye gidelim desek aklıma gerçekten ilk gelen yer. Sıkılmadan, her zaman tercih edebileceğim, hep aynı güler yüz ve iyi hizmetle karşılanacağımı bildiğim bir mekan. 60’lı yıllarda şu an Bistro 33’ün bulunduğu yerde bulunan Club 33 annemlerin gençliğinde sıklıkla gittikleri popüler bir yermiş, kan çekiyor olabilir mi? 
Ortam biraz rustik, loş ışık, taş duvarlar ve tahta masalardan oluşuyor. İlk girişte misafir bekleme koltuğunun tam karşısında insanı içine çeken bir şömine var. Kışın oldukça hoş bir ambiyans yaratıyor. Bar kısmı da farklı kokteyller denemek, iş çıkışı ya da hafta sonları ayak üstü sohbet etmeyi sevenler için ideal.
Mekanı bol bol anlattım menüye gelirsek özellikle yemeği tercih ettiğim rokalı soğanlı et, gorgonzola soslu biftek, porçini mantarlı dana eskalop, ızgara somon ya da kalamar salata benim favorilerim. Tatlı da ise profiterol ve meyveli milföy aşkı için arada kendinize izin vermelisiniz diye düşünüyorum.
Özellikle Cuma ve Cumartesi akşamları müziğin sesi diğer günlere oranla biraz daha yüksek, ara ara yabancı ara ara da eski Ajda, Sezen, Erol Evgin tarzı şarkıları dinlemenin keyfi ayrı.
2 kişi 1 şise sarap ve 2 et tercih ederseniz ortalamada 150 TL’ye çıkabilirisiniz. Salata ya da başlangıç tercihiniz olur ve içki içmez iseniz 2 kişi için bu fiyat 70TL’ye kadar düşebilir. Sigara içenler için bahçesi oldukça ferah, özellikle kışın genellikle insanlar soğuktan şikayet edip dışarda oturamıyorlar, buradaki ısıtma oldukça ideal.
Cadde üstünde bulunan birçok mekanda geleni geçeni izlemekten karşınızdaki ile sohbeti kaçırıyorsunuz, ya da tüm masalar o kadar dip dibeki bir zaman sonra neredeyse ortak sohbet edecek gibi oluyorsunuz, Bistro’da ise öyle bir sorun yok.  Derlerya nevi şahsına münhasır, kişiselleştirsem en iyi böyle anlatabilirim.
Yeni şubelerini geçen sene Ataşehir Palladium’un içinde açtılar. Menü ve lezzetler aynı, caddeye ek olarak birde parti odası var. Özel günlerinizde doğum günü, parti vs gibi orayı kapatmak mümkün olabilir. Buarada unutmadan cadde de vale hizmeti de var.
Bağdat Caddesi, Zincirliköşk Sok. Erenköy/İstanbul
T:0216-478-6550 / 0216-478-6552


*******************************************************************************
Best Cafe on Bagdat Street...

If it will be your first visit try to go there on Friday or Saturday night after 08:00 PM to enjoy the good music. There is also open air sitting area, with the heating system for winter time. 
The food is delicious, some suggestions can be:
artichoke cocktail with avocado, braised, stuffed leaves of chard, prawn brushetta, steak with rocket & onion ( that's my favorite). Various kind of wines and cocktails in the menu so you may choose according to your taste.
All my foreign friends enjoy the place, hope you'll too.

 

3 yorum:

  1. Ben de çok sevmiştim Bistroyu, ama ilk açıldığında bir iki kez gittim, iyi oluyor hatırlatman, tam da bir mekan ariyorduk, dur burayi onereyim :) benim en favori cadde mekanım buarada vapiano, onu da yazarsın belki :)

    YanıtlaSil
  2. http://www.facebook.com/adam.adem.522

    YanıtlaSil
  3. http://www.facebook.com/adam.adem.522

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...