Etiketler

12 Şubat 2013 Salı

Karaköy Lokantası & Son Günlerin Karaköy'ü


Eski mimari bir binanın içinde yer alan lokanta... 

Gündüzleri esnaf lokantası akşamları ise meyhaneye dönüşen bu mekana adım attığınızda ilk dikkatinizi çeken şeyin mavi çini fayanslar olacağından eminim. İki katlı bu şirin restaurant aslında tam turistik ama bu ara Karaköy’ün trend haline gelmesiyle lokallerin de akşamları uğrak noktası haline dönüşmüş.

İki katlı olmasına rağmen çok fazla masası yok, şöyle göz kararı 30-35 masa diyebilirim. Cumartesi akşamı gitmek istiyorsanız hafta başından rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Bu ara gerçekten herkesin dilinde olduğundan, Salı gününden Cumartesi masaları çoktan dolmuş oluyor. Restaurant’a girer girmez kendinizi mavilikten alabilirseniz karşınıza kocaman bir meze dolabı çıkıyor. Menüden seçmek yerine dolaptan görerek seçmek çok daha akıl karı. İçerde neler var diye merak edenlere; enginar kalbi, lakerda, ıspanak kökü, ahtapot, levrek marine, yoğurtlu patlıcan, börülce ve daha niceleri. Ara sıcak olarak ızgara karides, ahtapot, paçanga böreği, kaşar pane, pastırmalı humus, karides güveç denenebilir. Biz bunları tercih ettik ama siz damak tadınıza göre farklı seçimler de yapabilirsiniz. Fiyat olarak çok da esnaf lokantası diyemem ama uçuk pahalı da değil. Balık yemeden, 4 kişi 1 büyük rakı ve tüm bu meze ve ara sıcaklarla 300-350 TL civarına yemek yeme imkanına sahipsiniz. Tadı damağımda kalan lezzetler lakerda ve pastırmalı humus.

 

Bu arada özellikle yaklasık 1-1.5 seneden beri Karaköy harika bir dönüşüm içerisinde. Cihangir, Tünel ve Şişhane’yi takiben, şu an günümüzün en popüler semtleri arasında. Anadolu yakasından bir vapurla ordasınız ve her yer yürüme mesafesinde. Lokanta Maya, Karaköy Lokantası ya da Bej’de yemek yiyebilirsiniz örneğin. Bej aynı zamanda yemek öncesi ya da sonrası için de oldukça uygun bir aperatif mekanı. Biz bu gidişimizde yemek çıkışı uğradık, keyifli müzikleri ile biraz kıpırdanmak baya iyi geldi. Akşamüstü, özellikle de bu aralar, güzel bir havaya denk gelirseniz tüm kalabalığın cafe’nin önündeki ufak alandan pasajın içine kadar taştığını göreceksiniz. Bir sonraki durağım Zelda Zonk ya da Unter olacak, fırsat olursa Nublu’da da jazz keyfi yapılabilir. Sizlerin de mutlaka gidip memnun kaldığı yerler vardır Karaköy’de, farklı yorumlar ve önerilerinizi paylaşmanız beni mutlu eder.

Unutmadan Karaköy’e gelmişken olmazsa olmazlardan biri ise kesinlikle Güllüoğlu Baklava. İçeri girdiğinizde kendinizi kaybetmemeye dikkat edin, şeker komasına girebilirsiniz, hem de zevkten dört köşe. Uzun lafın kısası bu ara Karaköy uğramanın tam vakti.

Kemankeş Karamustafa Paşa Mh. Kemankeş Cd. No:37, 34425 Istanbul
0212-292- 4455
*******************************************************************************
Karaköy Lokantası has been established in 2000 and was already popular as a lunch spot but also getting well-known as a meyhane (Turkish Tavern) within tourists & local Istanbulites. Family owned restaurant is located on a small street behind the Karaköy shipping dock and has no sea view but settled in a old nice building. The decor is very interesting with ceramic blue walls. The food is like tapas and delicious at reasonable prices. Lunch menu changes daily, the hünkar beğendi (beef served with eggplant puree) can be rated as my top favorite. For dinner, there is a wide variety of mezes  like smoky eggplant, artichoke heart, humus with bresaola, spinach root, black eyed peas as well as grilled octopus, calamari, shrimp.  You may choose your own type from meze cupboard and enjoy the tastes with raki (local Turkish drink) or wine. Reservation is a must. For weekend reservations please try to book from Monday or Tuesday.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...