Etiketler

21 Şubat 2013 Perşembe

Anzer Sofrası

Yolunuz Sarıyer'e düşerse Hacı Osman yokuşunun denize kavuştuğu yerde sizi bekliyor Anzer Sofrası. Karadeniz mutfağını seviyorsanız ziyaret etmeye değer diyorum.
Menüde neler yok ki; Karalaha çorbası, Çayeli Kurufasulyesi, Muhlama, Karalaha dolması, Hamsili Pilav, Hamsi Tava, Trabzon kavurma, Turşu Kavurma ve Laz böreği tatlısına kadar...

Yook ben asla Karadeniz yemeği yemem derseniz köfte ya da tavuk ızgara,  pilav ve mercimek çorba da mevcut. Menü aslında oldukça sade sadece hepsini bir anda gördüğünüzde ne yemek istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Biz biraz aç mı gittik gözümüz mü doymadı nedir bilmem ama Karadeniz mutfağına ait olan lezzetlerden Hamsi haric hepsini denedik. Kurusafulye ve muhlamaya gerçekten diyecek yok, ağzınızı şapırdata şapırdata yememeye özen gösterin:)
Karalaha dolmasının yaprakları biraz sert ve kıymasıda benim ağız tadıma göre biraz ağırdı ama yine de size kalmış, denenebilir.
Menüyü görünce birden sipariş etmek yerine yavaş yavaş ısmarlamanızı tavsiye ederim. Fiyatlar oldukça makul, öğlen yemekleri için farklı bir lezzet durağı olabilir. Dekorasyon anlamında fazla bir beklentiniz olmasın esnaf lokantası tadında, hizmet eden kişiler oldukça cana yakın. Lokantanın duvarlarına bakarsanız baya bir ünlü akınınada uğramış. Bilen biliyor burayı ve tavsiye ediyor. Hatıra olsun derseniz bir resimde siz çektirin.
Mısır ekmeği yemeden sofradan kalkmayacağınızı düşündüğümden ona hiç deyinmedim bile:)

Kefeliköy Bağlar Yolu Cad. No:5 Sarıyer/İstanbul
0212-223 2533
www.anzersofrasi.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...