Etiketler

6 Mayıs 2012 Pazar

Ateşböceği Yolu


"You are the dancing queen, young and sweet, only seventeen"

Son zamanlarda okuduğum ve beni gerçekten etkileyen bir kitap “Ateşböceği Yolu”.
Kristin Hannah’ın bu kitabında sevgi, dostluk, aile, sadakat, ilişkiler hakkında kendinizden birçok şey bulabileceğiniz, duygularınızı canlı tutarak, bazen neşe, bazen de gözyaşlarınıza hakim olamayacağınızı düşünüyorum.

Sizinde benim gibi 20 yılı aşan dostluklarınız hala baki ise o günlerinizin gözünüzde canlanacağından eminim. Dostlarınızla yaşadığınız çılgınlıkları, kavgaları ve paylaşımları bir bir hatırlayacaksınız.
Kısaca anlatmak gerekirse hikaye 1974 yılında romanın baş kahramanı Tallulah Hart yani Tully'nin Ateş Böceği Yolu'na taşınmasıyla başlar. Tully oldukça akıllı, geleceğe dair hedefleri olan, çarpıcı ve bir o kadar da çılgın bir kişiliktir. Zaman zaman acımasız biri gibi görünse de aslında temiz kalpli ve hayata karşı dimdik ayakta durmak isteyen biridir. Onu bu kadar sert karakterli yapan çocukluğunda ve gençlik yıllarında yaşamış olduğu karmaşık aile hayatıdır. Komşularının kızı olan Kate ile tanışması Tully’nin başına gelen talihsiz bir olayla yollarının kesişmesi sonucu olur ve 30 yıl sürecek olan bir dostluk hikayesi başlar.  Kate Tully’nin tam tersi bir karakterdir. İçine kapanık, çekingen ve korumacı ailede büyümüş hafif geek bir kişilik. Bu iki zıt karakterin nasılda iyi dost olduğunu bu romanda keşfetme imkanı bulacaksınız.

Kitap Abba’nin en popüler şarkısı olan Dancing Queen’in nakaratıyla başlıyor ve okumaya devam ettikçe birçoğumuzun halen ezberinde olan, okurken arka fonda çalmayan ama kendinizi mırıldanırken bulduğunuz Jackson 5, David Cassidy,  Care of Business, Madonna, Rolling Stones’lu yıllara götürüyor.
Merak uyandırdı mı bilmiyorum ama içten kaleme alınmış bu romanı okumanızı tavsiye ediyorum. Akıcı bir şekilde okurken eminim sizde yaşadığınız arkadaşlıkları, ailenizi, ilişkilerinizi, hayattan beklentilerinizi bir kez daha gözden geçireceksiniz.

Önümüz yaz, tatile giderken hangi romanı satın alayım derseniz, Ateşböceği yolu özellikle bayanlar için iyi bir tercih olabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...