Etiketler

4 Mart 2016 Cuma

Şaşkın Balık, Efka'nın Yeri





Gectiğimiz Cuma günü Bağdat Caddesi Şakınbakkal’da açılmış olan Şaşkın Balık Efka’nın yerine gittik.

Garsonlara adresi sorunca Anatolia hastanesinin tam tersini tarif ediyorlar ama ben size en kestirme yolu söyleyeyim. Bağdat Caddesi Marks&Spencer’ın sokağından yukarı doğru yürüyün solda girilmez tek bir sokak var, kafanızı uzatın şöyle sokaktan içeri ,işte tam da orada Efka’nın yeri.

Beni oldukça şaşırtan bu mekan, yazının devamında neden böyle dediğimi daha iyi anlayacaksınız, Yunan tavernası tadında döşenmiş, yeni bir binanın hemen altında şık bir mahalle balıkçısı tadında. Arka balkon tarafında sigarada içilebiliyor.

Klasik bir meze dolabı mevcut. Ayvalık mezeleri bu ara çok meşhur biliyorsunuz nereye gitseniz bir Ayvalık Cunda mutfağı hakim balıkçılarda, ki ben budan hiç şikayetçi değilim gerçekten bu lezziz yemekleri başarı ile ayağınıza getirebilen balıkçılar var.
Asıl soru Efka bunlardan biri mi?

Yüzde yüz evet dersem Bağdat Caddesindeki diğer balıkçılara haksızlık etmiş olurum. Mezeler taze, lezzetleri yerinde ama ara sıcalardan ahtapot bacağı pek de olmuş diyemem. İki parça geldi biri şahane diğeri neredeyse pişmemiş, aynı durum şisteki hamsi içinde geçerli sunumu falan şık ama çok da lezziz durumda değil şiştekilerden bir  tanesi. Bize mi denk geldi diyeceğim mekan kalabalıktı ama birkaç şeyi geri yollayan masaların olduğu gözümden kaçmadı.

Yemekler neyse de asıl gelelim fiyata. 1 patlıcan mezesi, 1 tabuli salatası, 1 roka salatası, 1 porsiyon ızgara ahtapot, 1 porsiyon şiste hamsi ve ½ rakı. Sıkı durun söylüyorum hesap 250 TL. Gerçekten Şaşkın Balık burasır. Daha önceki yazılarıma bakarsanız eğer, hiçbir mekan için bunu yazdığımı göremezsiniz. İlk defa beni şaşırtan bir hesapla karşı karşıya kaldık. Caddedeki birçok balıkçıya eşimin aile şirketi zeytinyağ dağıttığından hepsi bize kıyak geçiyor değil ya. İnanın bana Misina’da bile yemeğe bu  hesap gelmez. Farz et geldi sonuna kadar değer dersin çünkü yediğiniz herşey çok lezzizdir.

Mekanın işletmecileri yazıma denk gelirde okur ise müşteriye tek seferlik bakmamalarını tavsiye ederim. Bağdat Caddesine rakip dahi olamayacakları çok iyi balıkçılar var, hele Ayvalık mutfağını sunan Misina ve Moshonis İsmail Chef benim favorilerim. Böyle giderse çok da uzun soluklu olamayabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...