Etiketler

26 Ağustos 2013 Pazartesi

"Gizli Anların Yolcusu", Ayşe Kulin


Hikaye büyük bir aşkla evlenmiş karı kocanın oğulları Can’ı kaybetmesinin ardından hayatlarının nasıl alt üst olduğunun anlatımıyla başlar. Eda ve İlhami, her  ikiside yaşadıkları kaybın ardından farklı dünyalara dalarak hayatın çarpıcı yönlerini gözler önüne seriyorlar. Aslında hep bizlerden uzaklarda ve çok kapalı kapılar ardında yaşandığını düşündüğümüz ilişkilerin, yalan üstüne kurulu dünyaların ve aldatmaların ne kadar da gerçek ve tam yanıbaşımızda yaşanabileceğinin açık bir örneği.

Roman yazılalı belki iki seneyi geçti, ama ben ancak okuma fırsatı buldum. Bazı yerlerinde ne kadar iğreti oldumsa, bazı yerlerinde de kimi haklı bulacağımı saşırdım. Kendinizi kaptırarak bir çırpıda okuyacağınız bir roman. Farklı dünyalar ve ilişkilerin her boyutuyla gündeme gelmesi, aynı cinsin birbirine duyduğu güçlü duygular. *“Aşk da aynı rüzgar gibiydi ona boyun eğmek, onunla bütünleşmek şarttı, karşı koymak imkansızdı”

Nekadar eleştirsek, anlamakda zorluk da çeksek bu da aşkın farklı bir boyutu. Anlatılan sadece aşk değil aslında; kaybolan çocukluk, birbirine geçen ilişkiler, iş hayatı, hayatın tırnakları ile kazıyarak kazanan kişiler tarafından nasıl algılandığı ve aile içi sırlar...Okumaya değer. 


*kitaptan birebir alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...