Etiketler

21 Mayıs 2013 Salı

Kendinizi İyi Hissetmenin 20 Yolu




Eminim herkes için farklı yöntemler ve sıralamalar vardır, benimkiler ekte...

  1. Kendizi Sevin: Önce kendiniz, herşey kendinizi sevmek ve olduğunuz gibi mutlu olmakla başlıyor. Siz kendinizi ne kadar sever ve sayarsanız etfanızından da aynı yansımayı görürsünüz.
  2. Ailenizi ve sevdiğinizi arayın:  Hayatta en güvendiğiniz kişilerle; bu anneniz, babanız, anneanneniz ya da sevgiliniz/eşiniz olabilir, iletişimde olun. Gün içinde güvendiğiniz insanlarla konuşmak size iyi gelecektir.
  3. Dua edin ya da meditasyon yapın: Egonuza biraz olsun sizİ yalnız bırakmasını söyleyin, sadece kendinize odaklanın ve içinize dönün.  Konsantre birşekilde dua ederken ya da meditasyon yaparken dış dünya ile olan iletişiminize biraz ara vermiş olursunuz.
  4. Haftada 3 gün spor yapın: Sağlıklı bir beden için spor yapın. İnanın bana hastalıklar sizden uzak olacak.
  5. Yapılacaklar listesi: Her sene başında kendinize yeni hedefler koyun ve ara ara ne durumda olduğunuzu kontrol edin.
  6. Gülümseyin: Bu dünyadaki en güzel makyajdır. Hem etrafınıza hem de kendinize pozitif enerjinizi yansıtın. İçinizde geliyorsa kahkaha atmaktan çekinmeyin.
  7. Su için: Bol bol su için. Güne başlarken birşey yemeden önce  koca bir bardak su için. Cildinizin ne kadar güzelleştiğini göreceksiniz.
  8. Derin nefes alın: Doğru nefes alma tekniklerini öğrenin. Doğru nefes bedeninizdeki tüm hasas noktalara iyi gelecektir Gün içinde derin nefes almayı kendinize hatırlatın ve bunu alışkanlık haline getirin.
  9. Yeni bir  hobi edinin: Mesela blog yazınJ, dans, fotoğraf, metin yazarlığı… Liste sizin, içinizden ne geliyorsa deneyin, sonunda mutlaka birinin tam da sizlik olduğunu fark edeceksiniz.
  10. Empati yapın: Dünyaya başkalarının gözlüklerinden de bakmayı öğrenin. Sürekli eleştirmek yerine biraz daha anlayışlı olmanızı sağlayacaktır. Size yapılmasından hoşlanmadığınız bir davranışı siz de karşı tarafa yapmayın.
  11. Hayır demeyi öğrenin: Her zaman evet diyerek başarıya ulaşacağını sananlar çok yanılıyorlar. Durum gerçekten hayır demeyi gerektiriyorsa basitçe hayır diyebilmelisiniz. Pratik yapıldıkça kolay öğreniliyor
  12. Notlar yazın: Annem yıllarca yaptı ve bende de bir alışkanlık haline geldi. Sevdiğiniz kişilere onları mutlu edecek küçük notlar bırakın. Herkesin sevildiğini ve önemsendiğini bilmeye hakkı var.
  13. Seyehat edin: Bunu birinci madde olarak mı yazmalıydım acaba? Uçakta mı doğdum acaba diye ara ara anneme sormuyor değilim. Bir insan bu kadar seyehat etmeyi sever mi? Yeni kültürler öğrenin, yeni tatlar keşfedin. Zaman ve bütçe buldukça seyehate çıkın.
  14. Kitap okuyun: Özellikle gerçek hayat hikayelerinden oluşan otobiyografiler okuyarak farklı kişilerin hayata bakışı konusunda fikir sahibi olarak kendiniz için çıkarımlar yapabilirsiniz.
  15. Zamanı iyi Yönetin: Bunu ne yapıp edin öğrenin. Planlı programlı olmanın hiçbir zararı yok, inanın bana kendinize daha çok zaman ayırabiliyorsunuz
  16. Saygı: Herkese karşı saygı duymayı öğrenin. Yaş olarak sizden küçük ya da büyük olmasının bir önemi yok.
  17. Hayvanları ve doğayı sevin: Size herzaman pozitif enerji vereceğine eminim.
  18. Soru sorun: Kendinize ara ara da olsa sorular sorun. Hayat koşuşturması içinde o kadar kendimizi unutuyoruz ki bazen zevk aldığımız şeyleri bile es geçiyoruz. Kısaca olumlama yapın, gerektiği yerde ise kendinizi eleştirin.
  19. Hayal kurun: Hayellerin olmadığı bir dünya düşünemiyorum. Sizi yaşama bağlar ve içinizdeki yaşam sevincini dinamik tutar.
  20. Akışına bırakın: Bazen sadece akışına bırakmak gerek. Zorlamak yerine hayatın size hazırladığı sürprizlere kucak açın. Bu sürpizler zaman zaman olumsuz gibi görünsede sonradan şükredeceğiniz durumlar doğurabilir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...