Etiketler

24 Eylül 2013 Salı

Cafe de Paris, Suadiye

Kışın Suadiye Otelinin girişinde hizmet veren Cafe de Paris yazın ise Suadiye Otelinin terasında şahane bir manzaraya karşı konumlanmış durumda.

Menü fix; et, tavuk ya da balık’dan birini tercih ediyorsunuz. Başlangıç olarak lezziz bir sosla servis edilen salata, ana yemek ise dediğim gibi sizin seçimize kalmış. Seçtiğiniz et, balık, tavuk’un yanında sınırsız çıtır çıtır patates kızartması yeme imkanınız var.

Ben her gidişimde Cafe de Paris soslu et yedim. Tercihim orta pişmiş olması. Zaten sofranıza mum ateşinin üzerinde geldiği için tabağınıza servis edilirken iyi orta pişmiş kıvamına dönüşüyor. Buna dikkat etmenizi öneririm. Çok iyi pişmiş derseniz sonunda biraz sert bir etle karşılaşabilirsiniz. Yemeği bir kenara bırakalım, ada manzarasının tadına doyulmaz. Mekan 300 kişi üzerinde bir kapasiteye sahip o nedenle masalar alt alta üst üste değil, nerede oturursanız oturun manzaranın tadını çıkartmanız mümkün.

Tavsiyem güneş batmadan önce gidip hem aydınlıkta, hem de güneş battıktan sonra ışıl ışıl olan o şahaneliğin tadını çıkarmanız. Çalan müzüklere diyecek yok, tek kelime ile harika. Yemek yerken yıldızlar adeta şarkılar eşliğinde dans ediyor.

Servis de aynı şekilde çok iyi, eğitimli ve işini bilen garsonlarla çalışıyorlar. İşletme, müşteri bir kere gelsin bir daha gelir gelmez bizi bağlamaz mantığında değil, tam aksine ellerinden geldiğince yardımcılar. Size hizmet eden  garsonlar çalan şarkıyı kimin söylediğine bile hakimler çoğu zaman.

İyi yemek, ayaklarınızın altına serilmiş adalar manzarası, içten bir hizmet ve güzel müzik için teşekkürler.
Fiyatlara gelecek olursak 2 kişi salata, et, patates ve 1 şise Türk şarabı 200 TL. Sadece şarap fiyatları yerliler için 95 TL, yabancılar için ise 120 – 150 TL arasında farklılık gösteriyor.

Bu arada unutmadan illa yemeğe gitmek durumunda değilsiniz, barı da oldukça keyifli. Biz geçen hafta gittik, serin olmasına rağmen şalla idare edebildik yemek boyunca, ama bu sene için biraz geç kaldık sanırım. Seneye açılışından itibaren bol bol tadını cıkartmak dileği ile.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...