Etiketler

15 Mayıs 2015 Cuma

Kipos Restaurant

Sizlere Anadolu yakasında yeni açılan bir balık restaurantı hakkında yazıyorum.

Yazılarımı az çok takip edenler bilir, biz eşimle tam bir Cunda mutfağı tutkunuyuz. Nerede ot, otlardan yapılmış değişik meze ve balık var ise biz oradayız. Burası ister İstanbul’da olsun, ister Ayvalık, Bodrum’da isterse de Yunanistan sınırlarında. Lezzetleri tadıp beğendikçe de sizlerle paylaşıyorum.

Taze Ayvalık malzemeleri ile o mevisime has ne varsa İstanbul’a getirip hazırlayan Hasan Usta (Misina Balık’tan tanıdığınız) kendi mekanını açmış, adı Kipos. Yer Koşuyolunda, çok da güzel ağaçlar altında bir bahçesi var. Açlış için tam da doğru mevsimi yakalamış bence. Fiyatlar da can yakmıyor.

Daha önceki yazılarımda Anadolu yakasının en iyi balıkçısı olarak Misina balık’ı yazmıştım, ee şimdi de diyorum ki Misina’nın aşçısı kendi mekanını açmış, denemekte fayda var. Merak edenler için birkaç resim paylaşıyorum. Sizlere de afiyetle yemek kalıyor.

Lezziz mısır ekmeğini zeytinyağa şöyle bir bandırın, rakıya altlık olsun:)
 Deniz mahsüllü dolma
 Yunan peyniri sıcak şahane oluyor
 Yine farklı hazırlanmış deniz mahsüllü dolma
 Kaşarlı dil balığı


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...