Etiketler

21 Ağustos 2014 Perşembe

La Vie En Rose, Yeniköy

Yeniköy'de sempatik döşenmiş bir Fransız cafe'si La Vie En Rose "Güllerin İçinde Hayat".
Tamam deniz kenarında değil ama arka bahçesi keyifli. Özellikle Cuma ve Cumartesi günleri saat 21:00'den sonra çok keyifli müzik çalınıyor. Yemeklerini denedik off off ne lezziz diyemem ama tatlılar harika görünüyordu. Diyetde olduğunuz bir dönemde asla önünden bile geçmenizi tavsiye etmem, o tatlı dolabı gerçekten insanın aklını başından alıyor. Sıcak tavada hazırlanan cikolatalı dondurmalı ılık kek oldukça lezziz. Menüdeki adı ile Sizzling Brownie. Daha birçok pasta, cup cake ve tart mevcut. Her gittiğinizde farklı biri denenebilir.


Şarap menüsü çok zengin değil ama lezzetli kokteylleri var. Zencefil & limon votkasının farklı baskın bir tadı vardı örneğin.
Fiyatlar çok uygun diyemem, salatalar 25-35, ana yemekler 25-45 arası değişiyor, hadi bu fiyatlara birçok kafe'den gözümüz aşina fakat tatlı ve pasta fiyatları pahalı. Size yukarda bahsettiğim kek 27 TL örneğin. Cup cake'ler 10 TL civarı, çilekli ve çikolatalı özel pastaların dilimi ise 15-25 arası değişiklik gösteriyor.  Bu arada Amerika'nın ünlü cheesecake factory'sindeki oreolu cheesecake lezzetini burada bulmanız mümkün, ben denemedim ama uzaktan beni de ye diyordu.
Yine de ortaya bir tane söyleyip paylaşmanızı tavsiye ederim, aksi taktirde tatlı komasına girebilirisniz.



Bana sorarsanız kahve ve tatlı keyfi yapmak için daha uygun bir mekan. Bu arada unutmadan ev limonatası da lezzetli ve göz doyurucu idi.


Adres: Köybaşı Caddesi, no:80 (Yeniköy sahilde bulunan Özsüt'ün hemen yanıbaşında)
Tel: 0212- 223-23-82

11 Ağustos 2014 Pazartesi

Fosil, Karaköy



İstanbul’u bu kez de Karaköy’ün teraslarından seyre dalmak isterseniz Fosil bir tercih olabilir.

Menüsü klasik bir cafe menüsünden farksız, şu yemeği de yedim harikaydı, tadı damağımda kaldı diyebileceğim bir lezzet olmadı açıkçası. Eşimin doğumgünü sebebiyle kalabalık gittiğimizden dolayı herkes farklı şeyler yedi ve bol bol yorum yapıldı yemekler üzerine. Bira severler için hem göze hem de mideye hitap eden hamburger menüsü oldukça uyumlu bir ikili gibi.

Bu mekan için farklı farklı yorumlar duymak mümkün. Seveni bayılıyor, sevmeyen de ayy hiç tarzım değildi diye ayrılıyor Fosil’den. Saat 22:00’den sonra masalar kalkıyor ve mekan klüb’e dönüşüyor. 70 ve 80’lerin rock şarkıları ile çoşabiliyorsunuz ama müzik birden yüksek volumlu girdiği için önceden biraz alkol almanızda fayda varJ ara ara günümüz Türkçe rock’larından Manga, Duman vs de çalınca deymeğin mekandakilerin keyfine. Herkes zıp zıp, yerinde duramıyor. Kasıntı bir mekan değil anlayacağınız.  İçki fiyatları İstanbul’daki birçok gece klubüne nazaran daha uygun.

Önceden yemek için rezervasyon yapıp gitmediyseniz vay halinize. New York’daki barlardan bir farkı yok, saat 23:00'den sonra bar sırası Karaköy Güllüoğlu’nun oralara kadar ulaşıyor. Biz doğumgünü için gelmiş olmamıza rağmen yemek sonrası aramıza katılacak arkadaşlarımızı 23:30 civarı içeriye alamadık biraz can sıkıcı olmadı değil.


Mekandaki shot’lar mutlaka denenmeli. Oldukça farklı shot seçenekleri mevcut. Bu arada dekorasyonu oldukça hip. Özellikle de ekteki aydınlatma oldukça ilgimi çekmişti.



Özet olarak yemeğe değil 22:00’den sonra barına gidin derim. İçerisi hınca hınç dolmadan kendinizi kapıdan içeri atarsanız şanslısınız. Özellikle manzara için gidecek olanların yemek rezervasyonu yapması gerekir. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...